Eerste editie Café Congé telt 3000 bezoekers

Van 4 tot en met 6 augustus vond in het rond het Entrepotgebouw ‘Café Congé’ plaats, Leuvens eerste pop-up bar. In totaal werden er 3000 bezoekers geteld, met een piek op vrijdagavond 5 augustus. Jong Leuven maakte zodoende in grote getallen kennis met Het Entrepotgebouw, dat begin september als OPEK (Openbaar Entrepot voor de Kunsten) opnieuw de deuren opent.

Het Entrepotgebouw was drie dagen lang het schoonste café van Leuven, met een speciaal aangelegde tuin (ontwerp Nele Guiljam), een Vedett-terras, kleine concerten, dj-sets, artwork (Peter Serruys, Jonathan P.Maria, Sebastian Dinges), BBQ, varken aan spit, massa’s gezelligheid en goed volk.

Voor iedereen goed en wel op hoogte was, sloot het café al weer de deuren. Café Congé werd door de organisatie enkel gecommuniceerd via Facebook en Twitter (en op deze blog, uiteraard). Mond-tot-mondreclame deed de rest. Het fenomeen van pop-up bars speelt perfect in op het verlangen van jonge consumenten naar alles wat nieuw, flitsend en hot is.

Een unieke locatie die voorheen niet gekend was als café of evenementlocatie, is voor deze beleving heel belangrijk. Een nieuwe sfeer, een ander context: als het op ontspanning aankomt houden jonge mensen van afwisseling en vernieuwing.

Volgend jaar wil vzw Café Congé (die ook Piknik Musik organiseert) dit evenement herhalen, eventueel uitgebreid in tijd en beschikbare ruimte.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.