Zomerschool ‘Leuven speelt Nederlands’

Van 8 tot 26 augustus 2011 kunnen 85 anderstalige kinderen (5-7 jaar) gratis terecht in de zomerschool ‘Leuven speelt Nederlands’. Het is een project waarin er tijdens speelse activiteiten grote aandacht wordt besteed aan het verwerven en verbeteren van de Nederlandse taal. Het vergemakkelijken van de overgang van het oude naar het nieuwe schooljaar is het uiteindelijke doel.

Speciaal opgeleide vrijwilligers zorgen voor de begeleiding van ‘Leuven speelt Nederlands’. Elke leeftijdsgroep wordt begeleid door een viertal monitoren, zodat een goede opvolging van de taalstimulering mogelijk is.

De zomerschool wordt gerealiseerd dankzij een samenwerking tussen het RISO (Regionaal Instituut voor Samenlevingsopbouw) en de stad Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.