CM Leuven zet oordopjesautomaat en rolstoelpodium op Marktrock

Voor het tweede jaar op rij voorziet CM oordopjes voor de festivalgangers van Marktrock. Deze keer kunnen ze hun oordopjes op een leuke manier uit een kolossale kauwgomballenautomaat ‘draaien’. Rolstoelgebruikers kunnen daarnaast opnieuw terecht op het CM-podium op de Oude Markt.

Een festival, da’s puur genieten, als je goed hoort. Een te lange blootstelling aan luide muziek leidt tot oorpijn, oorsuizing, slechthorendheid of overgevoeligheid voor geluid. Deze gehoorschade is bovendien niet te herstellen. Reden te meer voor CM om oordopjes te voorzien en dit op een ludieke, nostalgische manier. Voor slechts 0,5 euro draaien festivalgangers herbruikbare en kwaliteitsvolle oordopjes uit een automaat die doet terugdenken aan de kauwgomballenautomaten van vroeger. De oordopjes, verpakt in een plastieken balletje, staan garant voor een demping van 15 dB. De oordopjesautomaat staat aan de groene CM-mobiel op de grote Markt, hoek Naamsestraat. Je kunt er overigens ook meespelen met het CM-gitarenvangspel. Ga aan de haal met een coole CM-luchtgitaar of een gekke zonnebril.

Rolstoelpodium
Een stadsfestival heeft sowieso veel troeven om toegankelijk te zijn voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht te been zijn. Meer parking, verharde wegen, bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Als het festival dan ook nog een 100% Belgisch en gratis is, mag het voor niemand een probleem zijn om optimaal te genieten van de optredens. CM Leuven staat dit jaar opnieuw volledig in voor de organisatie van een rolstoelpodium aan de ‘Kotmadam’. Voor de bemanning doet CM een beroep op eigen vrijwilligers. Van het eerste tot het laatste live-optreden zijn er 2 medewerkers aanwezig om rolstoelgebruikers en andere mensen die slecht te been zijn op en af het podium te helpen.

Praktisch
De CM-stand is vrijdag 12 augustus open vanaf 19 uur. Zaterdag 14 augustus en zondag 15 augustus zijn de CM-stand en het rolstoelpodium open vanaf 15.30 uur. Festivalgangers die aanspraak maken op een plaats op het CM-rolstoelpodium, mogen zich de dag zelf aanmelden bij de medewerkers. Wil je meer informatie over het rolstoelpodium? Dan kun je dit altijd laten weten op: rolstoelpodium@cm.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.