Verbond der jaartallen wordt vijftig

Gisteren werd het vijftig jarig bestaan van het Verbond der Jaartallen Leuven plechtig gevierd in de gotische zaal van het Leuvense stadhuis.

Uit handen van gedeputeerde Karin Jiroflée ontving de Verbondsvoorzitter het brevet ‘Koninklijk’ . Het Verbond mag zich vanaf nu het ‘Koninklijk Verbond der Jaartallen Leuven’ noemen.

De Verbondsvoorzitter Jean-Marie Velghe gaf een overzicht van 50 jaar Verbond en bedankte alle ex- en huidige bestuurders voor hun inzet en doorzettingsvermogen om onze verenigingsvorm, uniek in de wereld en eigen aan Leuven, te promoten en in goede banen te leiden. Het speciaal voor deze gelegenheid samengesteld schetsenboek ‘Het Jaartallenleven van Leuven’ (beperkte uitgave) werd voorgesteld. Kunstenares Inne Haine zorgde voor de schetsen – Patrick Staudt borstelde de teksten fijn. De voorzitter besteedde ook aandacht aan de jaartallenrevue ‘Leive, Gieene Zieever’ op 7, 8 en 9 oktober. Het Verbondskoor ‘De Joorzangers’ bracht naast enkele gekende liedjes ook het speciaal gelegenheidslied ’t Verbond es fafteg.

Schepen Dirk Vansina feliciteerde het Verbond met zijn vijftigjarig bestaan en de inzet voor het verenigingsleven in Leuven en lichtte een tipje van de sluier op aangaande het bloementapijt tijdens Leuven Kermis, dat volledig in het teken van het Verbond zal staan. Hij verwees ook naar de persconferentie van woensdag 17 augustus waar alles in het teken zal staan van het ‘Festivalgebeuren 2011’ en meer bepaald het ‘Festival van de Mannen van 1961’. Zij worden ook vijftig jaar. De Leven in Leuven redactie noteerde ook dat er een kans bestaat dat er binnenkort een vriendenkring ‘vrouwen van het jaar’ zal opgericht worden. De vrouwen van de mannen van blok 9 vormen immers al enkele jaren een hechte vriendenkring en toonden hun nieuwe uniform tijdens de Meyboomplanting.

Koninklijk Verbond der Jaartallen Leuven wordt vijftig

Koninklijk Verbond der Jaartallen Leuven wordt vijftig

Koninklijk Verbond der Jaartallen Leuven wordt vijftig

Meer foto’s op flickr.

Meer filmpjes op youtube.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.