Lukemieke

Vegetariërs worden nogal eens aan hun lot overgelaten in de Belgische restaurants – maar het kan ook anders: Lukemieke is een (uitsluitend) vegetarisch restaurant, dit pareltje ligt verborgen in een stijlvol rijhuis in de Vlamingenstraat (tegenover de achteringang van het stadspark).

De kaart is beperkt (ze werken met kraakverse bio-ingrediënten), de suggesties van de dag zijn terug te vinden op de deur (dagsoep / bord van de dag / ovenschotel / huisgemaakte taart). De internationale keukenbrigade tovert elke dag opnieuw een gevarieerd smaken- en kleurenpalet op je bord. Leuk detail: kraantjeswater is gratis en je krijgt steeds een kommetje met een origineel slaatje als appetizer. Bestek en glazen zet je zelf op tafel, alles is terug te vinden in de houten vitrinekast tegenover de keuken – strategisch geplaatst vlak naast een waaier aan verrukkelijke taarten…

De prijzen zijn democratisch, een dagschotel heb je voor 12.50 euro. Een aanrader: de dubbele dagsoep (7.50 euro) – een stevige kom soep, 2 zelfgemaakte broodjes en een selectie uit het bord van de dag.

En met een beetje geluk is er hierna nog plaats voor een stuk taart (4 euro). Njam!

Als het zonnetje schijnt, is het heerlijk vertoeven op het tuinterras. De bediening is vriendelijk en er heerst meestal een gezellige drukte, zowel voor de lunch als het diner. ‘s Avonds kan je dus best reserveren om zeker te zijn van een tafeltje.

Praktisch
Lukemieke
Vlamingenstraat 55, 3000 Leuven
016 22 97 05
http://www.lukemieke.be/
mail@lukemieke.be
in het weekend gesloten
in te huren voor catering

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.