Colora festival

De 21ste editie van Colora festival op 19, 20 en 21 augustus brengt naar goede gewoont straffe wereldmuziek naar Leuven. Het festival vindt plaats op de binnenpleinen van De Zevensprong.

Op vrijdag trapt het Luikse Xamanek het festival af. Hun nieuw repertoire, meestal in het Spaans, is doorspekt met Latijnse ritmes zoals cumbia, merengue,… met reggae op de achtergrond. Om 20.30 verleidt de Brazilaanse Cintia Rodriguez met haar onvervalste samba. Afsluiter is het feestelijk muziekcollectief Los Callejeros.

Op zaterdag openen de deuren al om 16.00 uur met het Cha Cha festival. Met vertelkunstenaar en percussionist Griot Tshitenge (Congo), een Afrikaanse modeshow, een percussieworkshop en een workshop Afrikaanse haartooi. Om 19.00 uur is het tijd voor de muziek van Ballet Langi (Congo), een multiculturele groep die Congolese dans en percussie gebruikt als inspiratie voor haar creaties. De Berberse muziekgroep Faysal Ithran bezingt nadien de pijn en de vreugde van het Imazighen-volk. Dizzy Mandjeku en Odemba OK Jazz All Stars (Congo) genieten de reputatie één van de swingendste wereldmuziekbands in Europa te zijn.

Op zondag wordt het feestje op gang getrokken door LéOparleur-SoundSystem (Fr). Mystic Moose (België) vervolgt met folk, gipsy en jazz. En daarna is het tijd voor Mec Yek, een initiatief van Jaune Toujours-frontman Piet Maris.

Gratis caféconcerten

Het festival spreidt zich sinds vorig jaar ook uit over verschillende cafés in de stad. Op zaterdag 30 juli zoeken ze het zelfs in Bierbeek. In café De Molen brengt Zuzu Cuarteto (Cuba) een ultra dansbaar salsarepertoire. Op 2 augustus is het alle hens aan dek in café Kaminsky voor de samba en bossa-nova van het Samora Trio (Brazilië). The Jelly Cat Combo brengt swing jazz standards van de jaren ’30, zoals Blue Moon, It don’t mean a thing, Honeysuckle rose… op 10 augustus naar café Libertad.

Praktisch

Colora festivalweekend
vrijdag 19 augustus | 18 uur
zaterdag 20augustus | 16 uur
zondag 21 augustus | 17.30 uur
De Zevensprong | Vital Decosterstraat
Tickets | Leuvense wereldwinkels, Sax, Music Center en Fnac

Caféconcerten
zaterdag 30 juli | 22 uur | Zuzu Cuarteto | café In De Molen (Bierbeek)
dinsdag 2 augustus | 21 uur | Samora Trio | café Kaminsky (Leuven)
woensdag 10 augustus | 21 uur | The Jelly Cat Combo | café Libertad (Leuven)
info | www.colora.org | info@colora.org

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.