[recensie] Nieuwe Leuvense stadsgids van Jan Raymaekers en Hilde Vansteenvoort

Historicus Jan Raymaekers en boekhandelaar Hilde Vansteenvoort schreven samen een nieuwe stadsgids voor Leuven. Zelfs voor doorgewinterde Leuvenaars biedt deze gids een mooi overzicht van wat er zoal te zien, te doen, te eten, te drinken en te shoppen valt in Leuven.

Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken die telkens een ander aspect behandelen met een mooi overzicht van de Leuvense geschiedenis in een notendop en een overzicht van het rijke historische erfgoed waar Leuven om bekend staat. De gids biedt een hoop praktische tips om één of meerdere aangename dagen in en rond Leuven door te brengen. De toerist die naar Leuven afzakt voor het rijke culturele erfgoed, zal evenveel aan deze gids hebben als de vriendinnen die een dagje op het gemak willen shoppen en een hapje eten.

De gids is een verzorgde uitgave met duidelijke kaartjes en mooie foto’s om de verschillende onderdelen te illustreren. De vrolijke kleurtjes maken het een genot om het boekje te lezen en de uitklapbare kaartjes zijn bijzonder handig om snel een restaurantje of een leuk café te vinden. De auteurs hebben er niet voor gekozen om een overzicht te bieden van alle winkels, cafés, restaurants, hotels en b&b’s in het Leuvense, dat zou uiteraard onbegonnen werk zijn. Ze zijn er wat mij betreft prima in geslaagd juist die zaken in de kijker te zetten die de bezoeker nét dat tikkeltje meer te bieden hebben en laten niet na soms een kritische noot aan te slaan. Zoals je dat van een goede gids mag verwachten.

Leven in Leuven geeft een exemplaar van deze stadsgids weg aan de derde persoon die ons via het contactformulier weet te melden wie de grootste Belg is die begraven ligt in Leuven.

Info
Stadsgids Leuven
Jan Raymaekers & Hilde Vansteenvoort
Uitgeverij Van Halewyck
ISBN 978 94 6131 051 4

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “[recensie] Nieuwe Leuvense stadsgids van Jan Raymaekers en Hilde Vansteenvoort”

Carolien
(on augustus 24th, 2011 at 0:40)

De gids is de deur uit!