RING-RING en “Wijk voor de Fiets” op Leuven Autovrij

Op zondag 28 augustus 2011 maakt de auto weer plaats voor de fiets tijdens Leuven Autovrij. Dit is een actie vanwege de stad Leuven met medewerking van vele burgers.

Behalve genieten van de rust en het autovrije stadscentrum, kan je ook deelnemen aan allerlei activiteiten. Het dorpscomité van Wilsele-Dorp, 3012WD, organiseert dan, samen met verschillende andere milieubewuste fietsers uit Leuven, voor de derde maal op rij haar grote fietsactie ‘wijk voor de fiets’.
De organisatoren willen meer aandacht vragen voor de fiets als milieubewust, bewegingsvriendelijk en sociaal vervoermiddel. Veilig in en rond Leuven kunnen fietsen, is dan ook een cruciale voorwaarde.
Vorig jaar werden de knelpunten op de Leuvense ring een etmaal lang verkend tijdens de ‘24 uren wijk voor de fiets’ en uitgetekend op een fietsknelpuntenkaart. Met deze kaart werd het resultaat afgetoetst van het fietsmanifest dat tijdens de eerste editie van ‘wijk voor de fiets’ in 2009 aan de Leuvense beleidsmensen overhandigd werd.

Ring-Ring tocht
Op 28 augustus 2011 verwelkomen de organisatoren iedereen om 14.00 uur aan hun infostand op het Martelarenplein om in grote groep een fietstocht te maken rond Leuven op de autovrije binnenring. Voor- en nadien kan je deelnemen aan de tientallen andere leuke activiteiten in de binnenstad.

Voor één keer mag je je als fietser heer en meester voelen in en rond Leuven! De boodschap is duidelijk: mobiliseer al je vrienden en familie en spring mee op de fiets. En dan hopen dat deze massale Ring-Ring tocht een inspiratie zal zijn om voor alle fietsers, jong en oud, een volledig veilige infrastructuur op alle punten op de ring rond Leuven verder uit te bouwen. Zo zal Leuven nog meer een springlevende stad zijn, waar ook fietsers zich echt thuis voelen!

Organisatie en info: www.wijkvoordefiets.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.