Wijnpers Leuven start feestjaar op 1 september

Op 1 september begint een bijzonder schooljaar voor De Wijnpers uit Leuven. De provinciale school wordt 100 jaar. De start wordt feestelijk gegeven met een reuzetaart en het uitblazen van honderd kaarsjes.

Dit jaar bestaat de provinciale school De Wijnpers 100 jaar. Tijdens het komende schooljaar zullen we onze eeuweling dan ook gepast vieren. Er staan tal van festiviteiten op het programma. Ondanks het honderdjarig bestaan was de vernieuwingsdrang nog nooit zo groot. Enthousiaste leerlingen, personeel en sympathisanten zorgen voor een onvergetelijk jaar en leveren de sfeer die een provinciale school na 100 jaar nog steeds haar jeugdige uitstraling doet bewaren“, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor onderwijs.

Op 1 september wordt het startschot van het feestjaar gegeven met een reuzetaart, het uitblazen van 100 kaarsjes en een ballonwedstrijd.

Bakker Marc Volkaerts uit Wijgmaal bakt de grootste taart uit zijn carrière“, zegt Lut Lambert, directeur van De Wijnpers. “Het feestgebak meet 1m20 op 2m40. Hij gebruikt hiervoor maar liefst 256 eieren, 20 liter slagroom en 37 kg fruit. Het totale gewicht van de taart bedraagt 85,8 kg. Groot genoeg om onze 600 leerlingen en personeelsleden te trakteren. De bakker zal het thema uitwerken: de logo’s van de provincie en de school worden gemaakt in marsepein en de verschillende studierichtingen van de school zullen tot hun recht komen in de versieringen“.

De leerlingen van De Wijnpers laten om 13 uur 500 ballonnen opstijgen. De leerlingen sturen zo op een vrolijke en kleurrijke manier de boodschap van de eeuwviering de wereld in. Wie de boodschap ontvangt en terugstuurt, maakt kans op een mooi geschenkpakket.

We lanceren ook een website over de honderdste verjaardag van De Wijnpers. Op deze website kan iedereen met een hart voor de school het programma van het feestjaar raadplegen en het overzichtsboek van 100 jaar De Wijnpers bestellen“, zegt gedeputeerde Karin Jiroflée.

Het overzichtsboek ‘100 jaar De Wijnpers’ werd geschreven door Mathias Cheyns. Het geeft een overzicht van de ontwikkelingsgeschiedenis van de school en bundelt ook een hele reeks getuigenissen, boeiende verhalen en bonte anekdotes. Het boek rolt in oktober van de pers maar kan nu al besteld worden via www.dewijnpers.be/100jaar

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.