Huidige busomleiding blijft behouden tot 6 september 2011

Omleiding bussen tot 6 september 2011
Door de werken aan het Fochplein waarbij tijdelijk geen verkeer mogelijk is op het Fochplein, Margarethaplein en De Layensplein volgen de bussen sinds begin juli een aangepaste omleiding met halteplaats aan de Dirk Boutslaan. Deze omleiding blijft nog tot 6 september 2011 behouden. Sinds 27 augustus 2011 wordt het Hooverplein niet meer bediend door buslijnen 1 en 2. Zondag 4 september en maandag 5 september 2011 volgen alle lijnen die het centrum bedienen een bijkomende omleiding omwille van de Grote Prijs Jef Scherens en de Leuvense jaarmarkt.

Omleiding bussen vanaf 6 september
Vanaf 6 september 2011 is het De Layensplein opnieuw toegankelijk voor het verkeer. De bussen rijden vanaf dan terug door het centrum en houden halt aan de Rijschoolstraat (dit is de situatie die aan het begin van de werken aan het Fochplein werd ingesteld). Dit betekent dat:

 • de bussen vanuit het station richting Dirk Boutslaan omrijden via de Bondgenotenlaan – Vital Decosterstraat – Rijschoolstraat – Dirk Boutslaan.
  Niet-bediende halte: Leuven-Fochplein.
  Tijdelijke halte: Leuven-Rijschoolstraat.
  Lijnen 1 en 2 rijden na de Rijschoolstraat verder via de Grote Markt.
 • de bussen vanuit de Dirk Boutslaan richting station omrijden via de Dirk Boutslaan – Rijschoolstraat – Van Den Gheynlaan – Van Monsstraat – Diestsevest.
  Niet-bediende haltes: Leuven-Fochplein en Jan Stasstraat.
  Tijdelijke haltes: Leuven-Rijschoolstraat en Sint-Maartensdal.
  Lijnen 1 en 2 rijden via de Grote Markt naar de Rijschoolstraat.

Ook de nachtbussen volgen deze omleidingen via de Rijschoolstraat. De halte Leuven-Rijschoolstraat doet dan ook opnieuw dienst als centrale op- en afstaphalte ter vervanging van het Fochplein.

Opgelet! De timing van de werken kan beïnvloed worden door slechte weersomstandigheden. Voor de meest recente informatie verwijzen wij naar: www.leuven.be/fochplein, www.delijn.be of tel. 070 220 200 (€0,30/min).

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Huidige busomleiding blijft behouden tot 6 september 2011”

Bert
(on september 2nd, 2011 at 15:05)

Had De Lijn dit niet eerder kunnen melden? Zij zullen op 31 (of 30, of 29) augustus toch ook al geweten hebben dat de oude omleiding niet terug in dienst zou worden genomen op 1/9.
En dat de kermis er al staat en de markt op 2/9 dus aan de Dijle-terrrassen zou plaatsvinden.
En dat de Grote Prijs Jef Scherens en de Leuvense jaarmarkt op 4/9 en 5/9 zou plaatsvinden.