Leuvense universiteit bouwt centrum waar studenten samen kunnen blokken

De KULeuven bouwt momenteel aan een leercentrum waar ongeveer zeshonderd studenten alleen of in groep kunnen blokken. Dit nieuwe project kreeg de naam Agora (de Oud-Griekse naam voor het marktplein in het hart van de stad). Het nieuwe leercentrum wordt gerealiseerd in het voormalig Farmaceutisch Instituut in de Van Evenstraat en is bedoeld voor alle studenten van de K.U.Leuven. Door de combinatie van hoogwaardige technologische infrastructuur, ruime openingstijden en beschikbare informatiebronnen wil het Agora-project een antwoord bieden op de noden en behoeften van huidige en toekomstige generaties studenten. De flexibele en informele infrastructuur moet de mogelijkheid bieden om individueel of in groep (samen) te werken. Het Agora-project zal bestaan uit een ontmoetingsruimte, groepswerkruimtes, een stille studieruimte, een bib- en werkruimte en een infopunt. Het project moet afgerond zijn voorjaar 2013.

Meer informatie.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.