Begoniatapijt – Verbond der jaartallen

Op de Grote Markt valt op dit moment het 7e begoniatapijt te bewonderen. Het tapijt blijft tot maandag (Leuvense jaarmarkt) liggen. Dinsdag wordt het afgebroken.

Dirk Vansina : “Dit jaar staat het ontwerp in het teken van het 50-jarig bestaan van het Verbond der Jaartallen. Het Verbond ontving dit jaar de Koninklijke titel. In het tapijt zijn verwerkt: het Abrahambeeld, Fonske met het kostuum van de mannen van 61, het embleem van het Verbond met het Koninklijk kroontje dat er dit jaar aan toegevoegd werd. De datum 1890 verwijst naar het jaartal waarop de mannen van 1840 met deze traditie gestart zijn. 1961 is de ontstaansdatum van het Verbond.”

Het tapijt is 625 m² groot (50 meter op 12.5 meter) en er zijn 150.000 bloemen in verwerkt. Het tapijt werd gelegd in samenwerking met het AVBS (Algemeen verbond der Belgische siertelers). Van de begonia’s werden alleen de bloemblaadjes gebruikt. Het ontwerp is van de hand van Marc Schautteet, die ook de begoniatapijten van Brussel ontwerpt.

Begoniatapijt 2011

Begoniatapijt 2011

Meer foto’s op flickr.

Overzichtfoto’s door Luc Vanmolecot.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.