Centrum voor Russische studies in Leuven

Op 3 februari 2011 is met de financiële hulp van de Russkiy Mir Foundation aan de K.U.Leuven het Centrum voor Russische Studies opgericht. Het maakt deel uit van de Faculteit Letteren en werkt nauw samen met de onderzoekseenheid Slavische Studies.

In een notendop gezegd: het centrum wil de Russische taal en cultuur bekender maken, onderzoek en onderwijs hierover ondersteunen en de crossculturele dialoog tussen Rusland en België stimuleren in een sfeer van transparantie en tolerantie, zonder taboes.

Het centrum is ondergebracht op de gelijkvloers van een herenhuis in de Blijde-Inkomststraat en bevat een bibliotheek/studieruimte met een nogal groot uitgevallen tv, een computerhoek en een vergaderzaal met beamer. De computers zijn uitgerust met interessante software en bladwijzers en staan ter beschikking van geïnteresseerden. De ruimtes zijn voorzien van wifi.

Het centrum organiseert regelmatig Ruslandgerelateerde activiteiten, thema-avonden, lezingen en filmvertoningen, bestemd voor een breed publiek. Daarnaast staan er ook expertiseseminaries en cursussen op het programma. Alle activiteiten zijn te volgen via de fanpagina op Facebook.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.