NOVECENTO lonkt naar de oude muziek

In het kader van het festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant kijkt NOVECENTO vanuit de 20ste eeuw terug met Preludes en fuga’s van Bach en Shostakovitsj (Andreas Staier op klavecimbel en Alexander Melnikov op piano). Neue Vocalsolisten brengen hilarische madrigalen uit de 16de én 20ste eeuw. En de combinatie van Ysaÿe en Paganini is zelfs voor topviolist Thomas Zehetmair een uitdaging. Voor het pure novecentowerk kon het festival Orchestre National de Lille strikken met Debussy, Ravel en Françaix op het programma. Nieuw Ensemble uit Amsterdam projecteert de film van Bill Viola tijdens Varèse’s meesterwerk Déserts. BL!NDMAN [sax] en [drums] duiken opnieuw de jaren 1980 in met Maximalist!. Patricia Kopatchinskaja & pianist Fazil Say spelen het slotconcert en dat zorgt voor passie op de muzikale werkvloer.

Van 26 sep tot 25 okt 2011 in Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.