Expo Leuven: Geert Koekoeckx in Expo Tweebronnen

In september presenteren stad Leuven, M, SLAC, 30CC en Kunst In Huis een nieuwe tentoonstelling in Expo Tweebronnen. De Leuvense kunstenaar Geert Koekoeckx stelt er zijn werk tentoon van 8 tot en met 24 september 2011.

Het landschap is de leidraad en vormt de basis waarrond Geert Koekoeckx (Leuven, °1983) zijn werken heeft opgebouwd. Het landschap vertelt hem meer en geeft de inspiratie om het beeld op te bouwen of desgewenst te vernietigen. Dat landschap is louter een excuus om het beeld op te bouwen, want uiteindelijk speelt het landschap hoogstens nog maar een minuscule rol van betekenis.

Zijn werken handelen over de vrijheid van de kunstenaar, over de machtspositie die de kunstenaar heeft om zijn werken te beïnvloeden zoals hij wil. Zo creëert hij schilderkundige collageachtige theaterstukken waarin hij de regisseur is die speelt met de schilderachtige middelen. Je zou zijn werken kunnen beschouwen als fictieve filmsets.

Geert Koekoeckx is ook één van de kunstenaars die geselecteerd werden door curator Johan Pas voor de eerste editie van OPEN M in het Leuvense museum.

Expo Leuven
Deze tentoonstelling past in het beleid van stad Leuven om regionale kunstenaars een platform te bieden om tentoon te stellen onder de noemer Expo Leuven. Samen met M, 30CC, SLAC en Kunst In Huis selecteert zij jaarlijks een aantal projecten voor exporuimte Tweebronnen (in samenwerking met Kunst In Huis Kunstuitleen), kapel Romaanse Poort en Norbertuspoort Abdij van Park. In het verleden werd zo al samengewerkt met meer dan 30 kunstenaars en kunstverenigingen.

Praktisch
Expo Tweebronnen
Rijschoolstraat 4, Leuven
Van 8 september tot en met 24 september 2011
Openingsuren: woensdag tot vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur | zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur
Vernissage: woensdag 7 september om 20.00 uur

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.