Il Giardino d’Inverno

Restaurant Il Giardino d’Inverno verhuisde enkele maanden geleden van de Parijsstraat naar de Naamsestraat. Het restaurant is nu gevestigd in het pand waar vroeger de Entre Nous was. Op dezelfde plaats waren al verschillende restaurants gevestigd, wat me soms doet twijfelen of deze locatie wel commercieel interessant genoeg is voor een restaurant.

We hadden een tafeltje voor drie personen gereserveerd en kregen al snel de menukaart.  Het pand is stijlvol ingericht en heeft een mooie veranda en een schitterende tuin waar het, als het zonnetje schijnt, heerlijk toeven moet zijn. Terwijl we ons over het menu bogen werden ons olijfjes en bruschetta’s gebracht die dienden om de grootste honger even tot bedaren te brengen.

Als aperitiefje dronken we een glaasje prosecco, terwijl we op ons gemak de kaart bestudeerden. We waren net onze bestelling aan het doorgeven, toen er nieuwe klanten het restaurant binnenkwamen. De ober excuseerde zich en bracht de klanten eerst naar hun tafeltje alvorens hij de rest van onze bestelling opnam.

Al een geluk dat we de bruschetta’s gekregen hadden, want daarna begon het lange wachten op onze gerechten. Toen we zagen dat mensen die na ons binnen gekomen waren, al hun gerechten kregen, informeerden we beleefd of er iets misgelopen was met onze bestelling. We werden verzekerd dat ons eten er zo aankwam.

En ja hoor, even later werden er twee borden voor onze neus gezet. De gerechten bleken echter helemaal niet overeen te komen met hetgeen we besteld hadden en we zagen een koppel aan een tafeltje vlak bij ons twijfelend naar onze gerechten kijken. We wezen de ober erop dat dit niet de gerechten waren die we besteld hadden.

Hij excuseerde zich en nam de foutieve gerechten terug mee naar de keuken. Om een paar minuten later exact dezelfde borden aan het tafeltje van het koppel naast ons te serveren. Gelukkig voor dat koppel hadden we de borden niet aangeraakt, maar toch vind ik dat dit eigenlijk niet kan. Voor hetzelfde geld hadden we al wat gegeten van die borden. Het koppel aan de tafel vlakbij ons had duidelijk maar al te goed door dat hun gerechten eerst bij ons op tafel hadden gestaan.

Uiteindelijk kregen we toch de juiste gerechten geserveerd. En het mag gezegd, deze waren overheerlijk. Lekker gekruid en duidelijk bereid met  verse ingrediënten. Mijn zeebaarsfilet met venusschelpjes en mosseltjes was zalig en de porties waren erg riant. Plek voor een dessert hadden we na deze maaltijd niet meer over.

Toen we de rekening vroegen, kregen we een glaasje limoncello van het huis aangeboden. Lekker fris en een mooie afsluiter van een lekkere maaltijd.

In totaal kostte dit avondje uit met drie personen ons, dranken inbegrepen, 120 euro.

Praktisch
Naamsestraat 118, 3000 Leuven
016 204 307 of 0498 805 100
ilgiardinodinverno@hotmail.com
http://www.ilgiardinodinverno.com

Onze keuze
Spigola del mare: Verse zeebaarsfilet in de oven gegaard met venusschelpjes, mosseltjes, courgette, look en kerstomaatjes
Salsa porcini, panna e parmiggiano: pasta in een roomsaus met parmezaan en eekhorentjesbrood, licht gearomatiseerd met truffel
Salsa spek e porcini: pasta in een saus van Calabriaanse ui, eekhorentjesbrood, spek, verse tomaat en basilicum

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Il Giardino d’Inverno”

Bram
(on september 6th, 2011 at 8:20)

Veruit de lekkerste italiaan/siciliaan in Leuven. Het eten laat soms behoorlijk lang op zich wachten, maar het is het wachten wel waard. Ik dacht dat ze gewoon weg waren, heel blij om horen dus dat ze gewoon verhuisd zijn!

 
Leen
(on september 6th, 2011 at 9:41)

Ik vroeg me al af waar ze heen waren! Nu is er in de Parijsstraat ‘Il Padrino’, daar ben ik wel benieuwd naar.