De Tofsportnacht: een nieuw sportevenement in Leuven

Leuven pakt dit jaar uit met een vernieuwd concept van de Tofsportdag: de Tofsportnacht. Op 24 september 2011 wordt sport in Leuven in de schijnwerpers geplaatst met een spectaculair polsstokgala en een gloednieuwe Sport-Voor-Allen activiteit: de Leuven Sprint ofwel de ‘Cityrun’. De eerste editie van de Tofsportnacht is een organisatie van de stad Leuven in samenwerking met de Hagelandse Runningclub vzw en atletiekclub DCLA . Beide evenementen vinden plaats in het historische stadscentrum van Leuven.

Vanaf 18.00 uur is de Grote Markt het toneel voor het ‘Polsstokgala’. Op een verhoogd platform, met het historische stadhuis op de achtergrond, geven Belgische en internationale topatleten het beste van zichzelf. Vanaf 14.00 uur is er ook een jeugdwedstrijd.

Ook de start (19.00 uur) en aankomst van ‘Leuven Sprint‘ liggen op de Grote Markt. ‘Leuven Sprint’ is een loop van 2,5 km en is te vergelijken met een proloog. De deelnemers vertrekken in aparte slagorde en strijden tegen de klok. Je kan ook samen met familie, vriendengroep of collega’s aan de wedstrijd deelnemen. Het heuvelachtige en uitdagende parcours loopt langs de belangrijkste monumenten van Leuven, door gebouwen, over trappen en strobalen en zelfs doorheen een lijnbus.

Met dit nieuwe concept hoopt de stad mensen warm te maken om meer aan sport te doen. De relatief korte afstand, de mogelijkheid om in groep te lopen en het ludieke karakter zijn daarvoor een ideale vertrekbasis. Bovendien worden met een goed gevulde prijzenpot ook nog eens toppers aangetrokken die bijdragen tot de sportpromotie en het spektakel in de Leuvense binnenstad”, zegt schepen van sport Els Van Hoof.

Meer info op www.tofsportnacht.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.