20 jaar Wereldwinkel in Heverlee

Op 5 oktober 1991 opende de Oxfam-Wereldwinkel in Heverlee de deuren in een pand gelegen aan de Naamsesteenweg 103. Aanvankelijk was het aanbod aan voedingsproducten vrij beperkt: koffie, thee, fruitsap, wijn, honing en rietsuiker. Vanaf dag 1 was de winkel een succes. Tegen 1996 groeide de winkel uit tot één van de grootste Wereldwinkels in Vlaanderen. Op dat moment waren er een veertigtal vrijwilligers actief en werd besloten een vzw op te richten. Het productaanbod verbreedde en de winkel werd stilaan te klein. In 1997 verhuisde de Wereldwinkel naar nummer 133. De wekelijkse marktwerking maakt tot de dag van vandaag deel uit van de wereldwinkel.

De 51 vrijwilligers van de Heverleese Wereldwinkel willen via hun activiteiten een steentje bijdragen aan een wereld waar gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid geen holle woorden zijn. De wereldwinkel neemt onder andere deel aan de educatieve scholenwerking van de Leuvense regio, zet acties op samen met Amnesty International en de Leuvense Actiegroep Palestina, is met een stand aanwezig op het Colorafestival, stadsbiomarkten, Rode-Kruisbloedinzamelingen, enzovoort.

Het verjaardagsjaar van de Wereldwinkel (van 1 oktober 2011 tot 30 september) wordt feestelijk geopend op zaterdag 1 oktober van 10.00 tot 18.00u. Je kan in je vertrouwde winkel terecht voor allerlei hapjes, drankjes en een heuse wijnproeverij. Dit alles wordt gekoppeld aan een promotie-actie tijdens de maand oktober: wie vijf flessen wijn koopt, krijgt er één gratis. Later op het jaar zullen nog activiteiten volgen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.