Sakura

De Leuvense “resto-scène” heeft gedurende de voorbije jaren meer en meer een internationaal karakter gekregen. Goed nieuws voor de restaurantbezoeker die zin heeft in een portie exotiek op zijn bord!

Zelfs de Muntstraat is niet ontsnapt aan deze internationalisering: de Belgisch-Franse, Italiaanse, Spaanse, Mexicaanse, Japanse, … keuken – je vindt ze er allemaal broederlijk langs elkaar. Samen met een vriendin bracht ik onlangs een bezoekje aan Japans restaurant Sakura.

Bij binnenkomst passeer je meteen langs de toog waar de chefkoks van dienst vlijtig sushi aan het rollen zijn. Zoals je van een Japans restaurant kan verwachten, is het interieur strak, sober & clean. Zwart en wit overheersen, met hier en daar een rood accent. We hadden voor de zekerheid een tafeltje gereserveerd maar het restaurant bleek redelijk ruim. De tafels zijn mooi aangekleed, inclusief stokjes & een kommetje voor sojasaus. Sakura heeft een uitgebreide menukaart – gelukkig staan er af en toe foto’s zodat de niet-kenner zich alvast een idee kan vormen van wat er op zijn bord zal verschijnen. Als aperitief kozen we warme saké (rijstwijn) – een speciale smaak, niet echt slecht maar je moet er wel aan wennen. Hierna volgde een miso soep, geserveerd met heerlijk knapperige kroepoek. En tenslotte de kers op de taart: een schotel vol sushi in verschillende kleuren & smaken. We kozen nigiri sushi (met krab en tonijn) en verder sushi rolls (rainbow roll met avocado en krab, opgerold met zalm en tonijn). De presentatie was een streling voor het oog: 1 grote schotel waarop alle rolletjes fier stonden te blinken, begeleid door gari (dunne plakjes ingemaakte gember – dient om de smaak te neutraliseren) en enkele toefjes felgroene wasabi pasta (! HOT ! – je kan een beetje van de wasabi met de sojasaus mengen vooraleer de sushi erin te dopen). We hebben gesmuld van al deze lekkernijen, vooral de rainbow rolls vielen in de smaak – ze smelten in de mond. Ik ben geen sushi-kenner maar weet wel zeker dat Sakura werkt met verse ingrediënten, dat zie je én proef je. Het hoofdgerecht kan even op zich laten wachten – ze hechten duidelijk veel belang aan de afwerking & presentatie van elke maaltijd – maar het is het meer dan waard.

De bediening verloopt bijzonder vriendelijk – het Nederlands van het zaalpersoneel is redelijk – en er is ons meermaals gevraagd of alles naar wens was.

Ons bezoekje aan restaurant Sakura kostte in totaal 43.50 euro (incl. 0.5 L water), de exotische keuken hoeft dus helemaal niet duur te zijn.

Praktisch
Muntstraat 21, 3000 Leuven
016 222 628
info@resto-sakura.be
www.resto-sakura.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.