Afsluiting kruispunt Tiensestraat/Vlamingenstraat

Het kruispunt Tiensestraat/Vlamingenstraat en het Kardinaal Mercierplein worden op maandag 26 september voor drie maanden afgesloten.

Rioleringswerken
Om de bestaande en de nieuwe rioleringen van de Vlamingenstraat aan te sluiten op de riolering van de Tiensestraat, moet de aannemer een grote bouwput maken op het kruispunt. Op maandag 26 september starten de voorbereidende werken. De rijweg van de Tiensestraat wordt opgebroken tussen de huisnummers 83 en 99. Begin oktober start de constructie van de bouwput. Na deze werken komt er – tot na de winter – een tijdelijke verharding.

Kardinaal Mercierplein
Op het Kardinaal Mercierplein komt een grote koker van 2,5 op 1,5 meter die het regenwater van de Vlamingenstraat zal bufferen. Daarna worden de voetpaden en het pleintje vernieuwd. Op de rijweg komt een tijdelijke verharding.

Timing
De werken aan de Tiensestraat en aan het Kardinaal Mercierplein duren waarschijnlijk tot de kerstvakantie (ongeveer 3 maanden).

Omdat betonwerken gevoelig zijn voor slechte weersomstandigheden, krijgen het kruispunt Tiensestraat/Vlamingenstraat en de rijweg op het Kardinaal Mercierplein pas na de winter een definitieve verharding. Dat wil zeggen dat beiden na de winter opnieuw een maand worden afgesloten.

Omleiding
Het doorgaand verkeer in deze buurt moet tijdens de werken een omleiding volgen. Het stadsbestuur excuseert zich voor de tijdelijke hinder, maar ziet erop toe dat de werken zo snel mogelijk en degelijk verlopen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.