Nacht van de Fair Trade – 7 oktober

Op vrijdag 7 oktober vindt in de Leuvense Minnepoort de vierde editie van de Nacht van de Fair Trade plaats. Colora festival stapt dit jaar mee in de organisatie van de Nacht, samen met Oxfam-Wereldwinkels regio Leuven, Fair Trade Original, Miel Maya Honing en 30CC.

Fairtradeprogramma: De Fairste Mens
De avond start met een variante op het populaire tv-programma De Slimste Mens. In De Fairste Mens wordt de fairtradekennis getestvan, VRT-journaliste Siel Van Der Donckt en de Leuvense schepen voor ontwikkelingssamenwerking Mohamed Ridouani. De presentatie is in handen van VRT-nieuwsanker Wim De Vilder. Als jurylid treedt Leo Ghysels (Oxfam-Wereldwinkels) aan! Wie weet het meest over eerlijke handel en mag zich vanaf dan de fairste mensen noemen?

Zita Swoon Group: Wait for me
Stef Kamil Carlens schrikt niet terug voor een muzikaal avontuur. Vorig jaar trok hij met enkele leden van Zita Swoon naar Burkina Faso om er te improviseren met griots, muzikale woordkunstenaars en bewaarders van het muzikale geheugen van West-Afrika. Het resultaat is een kleurrijk samenspel tussen de Amerikaanse en Europese blues van Stef Kamil Carlens en de West-Afrikaanse traditionele muziek van Mamadou Diabaté en Awa Démé. Het concert getiteld ‘Wait for me’ wordt het muzikale hoogtepunt van de Nacht.

Voorts kan je op de Nacht van de Fair Trade ook terecht voor heerlijke proefstands, heel wat info- en promomateriaal rond eerlijke handel en een 100% fairtradebar.

Praktisch
Vrijdag 7 oktober, 20u
Inkom: 17 euro (15 euro voor -26, +55, groepen)
Tickets: Diestsestraat 49, Leuven, 016/30.09.00, www.30cc.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.