Startavond Folk in Leuven 2011-2012

Net als de vorige seizoenen brengt Folk in Leuven weer een concertreeks in de zolderzaal van het Oratoriënhof. Een intieme, gezellige locatie, zodat de afstand tussen muzikanten en publiek tot een minimum herleid wordt. Het publiek zit, bij wijze van spreken, bij de muzikanten op schoot. Andere kenmerken? Een mix van “oude rotten” en jong talent, een mix van folk en aanverwante stijlen, … En natuurlijk mooie muziekjes …
Op het programma dit najaar? O.a. Griff, Naragonia Quartet, De Zwarte Geitjes, Snaarmaarwaar, Elke De Meester, Anne Niepold en Trio Aviraï.

We trekken het seizoen op gang op zaterdag 8 oktober met een startavond, waarop we bezoek krijgen van:

FINDUS
Wat gebeurt er als het hemelse geplongel van een Keltische harp in duel treedt met de zinderende snaren van een cister? Welke vreemde oren staan er open voor een krekelende electro-akoestische draailier, gedragen door de bassen van een diatonisch accordeon? Findus is ontstaan in het voorjaar van 2008. Twee muzikanten die al enkele jaren actief zijn in verschillende folkgroepen, spanden de snaren bij elkaar en vormen het duo Findus. Emma Coopman is o.a. actief bij Klakkebusse en Nestas. Ze speelt daarnaast ook regelmatig soloconcertjes. Thomas Hoste draait al enkele jaren de lier bij Kléan.

REMI DECKER (solo)
Rémi is peter van dit nieuwe Folk in Leuven-seizoen en mag op deze avond dus niet ontbreken.
Rémi leerde doedelzak spelen op zijn tiende en kreeg de liefde voor de traditionele muziek van huis uit mee. Later voegde hij een hele reeks fluiten aan zijn instrumentarium toe. Hij speelt en speelde o.a. met ‘k Voel me Belg, Griff, de BBGE, Maarten Decombel, Sourdine, het Brabants Volksorkest en Minuit Guibolles. Voor deze avond ruilt hij al zijn groepen in voor een solo-programma …

GIDAN
Ondertussen zo ongeveer ons huisorkest. Na de concerten van Findus en Rémi spelen Koen Vanmeerbeek en Hans Jochems (ook wel de helft van Dr. Eugène) dansmuziek in de foyer.

Toegang is gratis, reserveren niet nodig.

Startavond Folk in Leuven
za 8 oktober 2011, 20u15
CC Oratoriënhof, Mechelsestraat 111, 3000 Leuven

I.s.m. CC Oratoriënhof.
Met steun van de Provincie Vlaams-Brabant, Sabam en Win for Life.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.