4000 pendelaars en 1000 studenten krijgen een (h)eerlijk ontbijt in Leuven

Op woensdagmorgen 5 oktober trakteren Oxfam-Wereldwinkels en andere partners van Netwerk Duurzaam Leuven 4000 Leuvense pendelaars en 1000 studenten op een gratis bio- en fairtradeontbijt ter gelegenheid van de Week van de Fair Trade.

Van 5 tot en met 15 oktober 2011 is het Week van de Fair Trade. Een week die 11 dagen duurt en de aankoop van eerlijke producten wil stimuleren. Uit onderzoek blijkt dat 40% van de Belgische gezinnen het voorbije jaar een fairtradeproduct heeft gekocht. Met de slogan “Vervang vanaf nu altijd 1 product door 1 fairtradeproduct!” worden nog meer mensen opgeroepen een bewuste keuze te maken voor fairtradeproducten. Oxfam Wereldwinkel Leuven is hierbij een van de voortrekkers en krijgt voor zijn boterhammenactie navolging in andere steden zoals Genk en Hasselt.

Tijdens de Week van de Fair Trade wordt in het hele land speciale aandacht besteed aan eerlijke handel. Eerlijke handel garandeert een eerlijke, minstens kostendekkende prijs én een sociale premie, stabiele respectvolle handelsrelaties, voorfinanciering en technische ondersteuning. Met deze actie wil Oxfam-Wereldwinkels het belang van eerlijke handel en de heerlijke smaak van de producten beter bekend maken bij de consument.

Voor een bioboterham met (h)eerlijke choco en een fairtrade rijstwafel moet je op woensdag 5 oktober van 6u30 tot 9u aan het station van Leuven zijn. Ook aan het station van Wijgmaal (7u-9u) en aan verschillende Leuvense aula’s word je verwend met een (h)eerlijk ontbijt. In totaal worden er op deze zevende editie maar liefst 5000 boterhammen met eerlijke choco uitgedeeld!

Oxfam-Wereldwinkels maakt van deze actie ook gebruik om de opendeurdag van alle Vlaamse Wereldwinkels op zaterdag 15 oktober bekend te maken. Kom de eerlijke producten ontdekken en ontvang een smakelijke verrassing. Per winkel is er bovendien een tombola: wie iets koopt, maakt kans op een goedgevuld rijstpakket.

Leuven maakt zijn titel van FairTradeGemeente weer helemaal waar tijdens de Week van de Fair Trade want er worden nog heel wat activiteiten georganiseerd: de ‘Nacht van de Fair Trade’ op vrijdag 7 oktober met de kwis ‘De fairste mens’ – gepresenteerd door Wim De Vilder – en een optreden van de Zita Swoon Group, vormingen in scholen, een tentoonstelling over duurzaam consumeren in het stadskantoor… Meer info op www.duurzaamleuven.be en www.fairtradegemeenten.be.

Actie in het kader van de Week van de Fair Trade, een initiatief van de Belgische ontwikkelingssamenwerking. www.befair.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.