Te Gek!? Karavaan Vlaams-Brabant

Eigenlijk is het te gek om los te lopen: over ernstige psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl één op vier personen in België er mee te maken krijgt. Het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael uit Diest tracht al jaren het stilzwijgen te doorbreken door het organiseren van infosessies, tentoonstellingen en muzikale optredens, strevend naar een positieve en correcte beeldvorming ten aanzien van personen met problemen op het vlak van geestelijke gezondheid.
Sinds eind 2004 kreeg de lokale taboedoorbrekende aanpak een ruimere weerklank met het project ‘ Te Gek!?’.
Onder impuls van de Vlaamse Overheid wordt samen met Cera, de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid en haar leden, Zorgnet Vlaanderen, gewerkt aan één groot beeldvormingsproject Geestelijke Gezondheid voor Vlaanderen.

In het najaar van 2011 lanceren zij het project de Te Gek!? Karavaan, in elke Vlaamse Provincie. Voor Vlaams-Brabant vindt de Karavaan plaats op donderdag 6 oktober 2011 om 16u op het Monseigneur Ladeuzeplein te Leuven.
Kortgezegd is de oproep voor deze Karavaan:

Hoog tijd om normaal te doen over geestelijke gezondheid. Spreek je uit voor een zorgzame samenleving en stap mee in de Te Gek!? Karavaan van Vlaams-Brabant op donderdag 6 oktober 2011 om 16u.
Proef na optocht van de nieuwe heerlijke Te Gek!? soep van Jeroen Meus, neem een kijkje op de infobeurs en geniet van het Te Gek!? concert met De Laatste Showband en tal van artiesten: Koen Buyse, Kommil Foo, Helmut Lotti, KLaas Delrue, peter van Te Gek!? Guy Swinnen, Walter De Buck, Hannelore Bedert. Meter Kristien Hemmerechts presenteert.

In dezelfde periode start Canvas met een 6-delige reeks Te Gek over geestelijke gezondheid. De Te Gek!? Karavaan en Canvasreeks zullen mekaar kunnen versterken.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.