Cursus bijenteelt voor beginners

In de laatste jaren nam de bijenpopulatie dramatisch af in Vlaanderen. De bij is echter een zeer waardevolle helper van veel land- en tuinbouwgewassen. De Provincie Vlaams-Brabant investeert al jaren in het versterken van de bijenpopulatie door het jaarlijks aanbieden van gratis zakjes bloemenzaad. Voor het instandhouden van de bijenpopulaties zijn immers grote oppervlakten bloemen noodzakelijk, die zorgen voor het voedselrijke stuifmeel.

Maar ook nieuwe imkers kunnen ervoor helpen zorgen dat de bijenpopulatie in stand wordt houden. Daarom organiseren de Koninklijke Vakvereniging De Bieëntelers der Dijle en de Krainer-Bieënvrienden een cursus bijenteelt voor beginners. Deze cursus start op 12 november en is bedoeld voor iedereen die meer over bijen wil te weten komen.

De cursus bestaat uit 8 theorielessen en  demonstratielessen. De theorielessen gaan door in de Wijpers in Leuven, de demonstratielessen aan de educatieve bijenstand van het VBVI in de Abdij van Park te Heverlee.

Deelname kost 25 euro, daar zit ook alle documentatie en een drankje in de pauzes inbegrepen. Meer informatie is te verkrijgen bij Staf Kamers (016/22 12 87 of staf.kamers@gep.kuleuven.be) en Jan Stevens (016/29 49 49 of janmb.stevens@gmail.com) Inschrijven kan door 25 euro te storten op rekeningnummer BE 8823 0008 7127 41 met vermelding “cursus Leuven + je naam”.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Cursus bijenteelt voor beginners”

Lou Bielen
(on februari 21st, 2017 at 12:53)

Beste heer
Naar aanleiding van het Setac Europe 27th congresss in Brussel begin mei werden een aantal kunstenaars gevraagd om werk te maken in verband met de milieuproblematiek. Ik ben één van die kunstenaars.
Voor mijn installatie ben ik op zoek naar dode bijen omdat de sterfte van onze bijenpopulatie o.a. o.w.v. het gebruik van chemische sproeistoffen mij na aan het hart ligt. Ik zou u dus willen vragen of ik die bijen via u zou kunnen verkrijgen. Ik denk aan een hoeveelheid van twee gevulde schoendozen.
Ik hoop dat u mij kan helpen.
Vriendelijke groeten
Lou Bielen