Concert Panta Rei Intiem

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2011 stelt Harmonieorkest Panta Rei Leuven u haar nieuw concert “Panta Rei Intiem” voor. Na het grote succes van “In de Stroom”, uit 2010, pakt de jonge en talentvolle groep muzikanten onder leiding van Hendrik Stinders het ditmaal bewust wat kleinschaliger aan. In de stemmige zeventiende-eeuwse kapel van het Iers College mag u zich verwachten aan een harmonieuze mix van gevarieerde werken, gaande van Paul Gilson en Louis Serrano Alarcón tot Frank Sinatra.

Panta Rei staat al meer dan 15 jaar garant voor harmoniemuziek van de bovenste plank. Vorig jaar vierde het orkest dat vijftienjarig bestaan door tweemaal de schouwburg van Leuven vol te spelen met “In de Stroom”, een totaalspektakel in een regie van Jan Reynaerts. Samen met Lune & Co, de gerenommeerde dansgroep van Jennifer Regidor, werd muziek, dans en poëzie vervlochten tot een zinnenstrelende voorstelling.

Dit jaar hoopt Panta Rei haar publiek nog verder op sleeptouw te nemen. Op het programma staan muzikale pronkstukjes die even hoogstaand, als toegankelijk zijn. Zo zorgen Frank Sinatra en Glenn Miller voor de lichtere noot, terwijl de Belgische componist Paul Gilson met zijn “Richard III” de muzikanten uitdaagt met het zwaardere werk. Terwijl we met “The Legend of Flathead Lake” en met “Chicago” een tijdje in de VS hebben vertoefd en Wong Kah Chun ons heeft meegevoerd naar het intrigerende China, dromen we met accordeoniste Heidi De Creus en “Sous le ciel de Paris” even weg in de lichtstad.

  • Tijdstip: zaterdag 22 oktober 2011 om 20:00 en zondag 23 oktober 2011 of 15:00
  • Plaats: Iers College, Damiaanplein, Leuven
  • Tickets en info: anneneys@gmail.com of 0477/290862
  • Meer informatie op de website van Harmonieorkest Panta Rei Leuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.