De Spiegel organiseert ‘Loop zonder dope’

De Spiegel organiseert op zondag 16 oktober 2011 de 3de editie van ‘Loop zonder dope‘. Vorig jaar deden meer dan 400 deelnemersmee deze jogging. Dit jaar kunnen mensen 3 afstanden lopen 4km, 8km en 12 km.

Loop zonder dope‘ is een jogging met een “missie”. Deze jogging wordt georganiseerd door De Spiegel, een behandelingscentrum voor drugverslaafden. Via deze weg wil De Spiegel haar werking, én in het bijzonder het loopproject van de therapeutische gemeenschap, op een positieve manier in de aandacht brengen. Het deelnemersveld is divers: geoefende lopers, ex-verslaafden, cliënten uit diverse programma’s, hulpverleners, buurtbewoners, enz. Stilaan wordt ‘Loop zonder dope’ een begrip in de regio en het hulpverleningslandschap. Iedereen is welkom om mee te lopen

De keuze voor een jogging is niet toevallig: de therapeutische gemeenschap van De Spiegel heeft een lange traditie als het op lopen aankomt. Twee keer per week gaat de bewonersgroep samen lopen. Tien maal per jaar nemen ze deel aan een loopwedstrijd, met als hoogtepunt de 20 km van Brussel. Een jogging onder de titel ‘Loop zonder dope‘ is dus in de eerste plaats een verwijzing naar de bewoners(cliënten) van De Spiegel. Voor hen is joggen een nieuwe, gezonde manier is om zich goed in hun vel te voelen, ZONDER gebruik van drugs (‘dope’), medicatie of alcohol.

Met ‘Lope zonder dope’ wil De Spiegel zich ook inschrijven in het pleidooi voor een meer ‘propere’ sport. De voorbije jaren zijn we, helaas al te vaak, geconfronteerd met berichten over doping. Atleten in diverse sportdisciplines werden betrapt op het gebruik van verboden producten. (Top)sporters die hun prestaties willen verbeteren, voeren als reden voor hun dopinggebruik aan dat ze ontevreden zijn met zichzelf, met wat ze (maar) kunnen en met wie ze (maar) zijn.

De Spiegel wil het omgekeerde aantonen. Met ‘Loop zonder dope’ doen ze een oproep aan iedereen, jong en oud, om op een gezonde manier aan sport te doen!

Praktisch
Wanneer? Op zondag 16 oktober 2011 om 15u.
Afstand: 4km, 8 km of 12 km
Start en Aankomst: De Spiegel, Pellenbergstraat 160, 3010 Kessel-Lo
www.loopzonderdope.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.