Feest in de Boekerij. The Power of Happiness. Veel literatuur in Leuven.

Tijdens The Power of Happiness op zaterdag 15 oktober kom je in een staat van vervoering, geluk, verleiding of (on)rust.

Schrijvers komen op bezoek, geluksexperten nodigen je uit tot een tête-à-tête en tussendoor kan je het geluk beproeven op tal van bijzondere feelgoodplekken.

Feest in de Boekerij stelt de vraag of je “gelukkig zijn” kan leren. De verschillende filosofische scholen in het Oude Griekenland waren ervan overtuigd dat je geluk kunt leren, echter niet door het geluk bewust na te streven. Het is niet de bedoeling om tijdens Feest In De Boekerij het Geluk bewust op te zoeken, maar het je te laten overkomen door inhoud en vorm te koppelen, door mensen te binden, door het leven an sich.

De Iraans-Nederlandse schrijver Kader Abdolah laat zich omringen door drie bijzondere vrouwen: Chantal Pattyn, Eva Brems en Sachli Gholamalizad.

Feest in de Boekerij verwelkomt debutanten uit Nederland en Vlaanderen: James Worthy, Maud Vanhauwaert, Eefje Lanoye, Fleur van Groningen en Peter Zandingh zijn de Geluksvogels. Hun First Book Wonders krijgen hier de vuurdoop.

Dat Leuvenaar Yves Petry dit jaar wel bijzonder gelukkig is geworden, lijkt evident. Hij schrijft en brengt een tekst n.a.v. zijn bekroning voor de Libris Literatuurprijs. Exclusief voor FIDB.

In het levende boekenprogramma Uitgelezen gaat het panel op zoek naar boeken waarvan je zowieso gelukkig wordt. Drie boeken liggen op tafel en worden kritisch besproken.
FIDB verwelkomt Stu-bru ochtendstem Linde Merckpoel en auteur Herman Brusselmans. Actrice Veerle Dobbelaere leest voor.
Connaisseur du Bonheur Leo Bormans opent de avond als spreker. Zopas verscheen zijn recentste boek “Word Optimist”. Aan jou om er voordeel uit te halen.

Voor boeiende geanimeerde lezingen staat de Vlaams-Nederlandse organisatie deBuren bekend. Dit keer gaan ze dieper in op de “maakbaarheid van Geluk” in een gesprek met filosoof Sebastien Valkenberg (boek Geluksvogels) en Leo Bormans. Ook decaan Antoon Van de Velde en geluksdokter Gerbert Bakx helpen om het Geluk op te zoeken, te delen, te bereiken.

Dat is lang niet alles. Bibliotheek Tweebronnen ademt boeken. De Cobra Boekendokters Thomas Blondeau en Saskia de Coster schenken boekentips waarvan je alleen maar gelukkig kunt worden.
Tot slot wordt de jarige PB Gronda uitgenodigd om “Onder Vrienden” zijn laatste worp te vieren. Wie geboren is in het topjaar 1981 mag zich trouwens gelukkig voelen, want zij mogen gratis FIDB bijwonen en krijgen zijn boek cadeau (op=op). Bijkomende verrassing is de aanwezigheid van Leuvenaar Didi de Paris. Hij presenteert in avant-premiere zijn nieuwste bundel “BOKS”.

Dat en nog zoveel meer op The Power of Happiness. Zoek het op www.feestindeboekerij.be. Slechts Een kwestie van GELUK.

Feest in de boekerij “The Power of Happiness” is een initiatief van 30CC i.s.m de Bib Leuven. Powered by FNAC.
Partners zijn: Cobra, deBuren, Leuven Stript vzw, Kunsthuis Leuven, Vooruit, Artforum, Mooss, de Academie voor Levenskunst, Urban Woorden, Studio Cactus en uitgeverijen Lannoo, P, De Bezige Bij, Lebowski, de Geus, Querido en Arbeiderspers

Praktisch
zaterdag 15 oktober 2011, 19.00 uur
30CC/Tweebronnen, Diestsestraat 49, 3000 Leuven
€ 10/8 per avond voor -26, Fnac- en bibliotheekleden Leuven en met K.U.Leuven Cultuurkaart
€ 18/14 combiticket voor vrijdag- en zaterdagavond
Tickets via FNAC of 30CC/Ticketbalie, 016 300 900.

Wil je nog meer Feest in de boekerij? Er is ook nog de BELPOPavond op vrijdag 14 oktober!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.