[recensie] Zin in Leuven – nieuwe stadsgids van Lore Callens

Leuven is hip, dat moge duidelijk zijn. Want het kan geen toeval zijn dat er op korte tijd niet één, maar twéé gidsen aan onze stad gewijd werden. Journaliste Lore Callens en fotograaf Johan Van Cutsem wonen allebei al heel hun leven in Leuven en dat merk je aan deze gids. De gids zit boordevol tips voor toeristen, maar ook Leuvenaars zelf zullen na het doornemen van deze gids hun stad wat beter kennen. De gids neemt de lezer in tien thema’s mee naar de leukste, interessantste en lekkerste plekken in Leuven. Uiteraard komen de klassiekers zoals het stadhuis, de Sint-Pieterskerk, de Grote Markt en M (nu al een vaste toeristische trekpleister) aan bod, maar de gids laat je ook kennis maken met minder gekende stukjes Leuven met tips voor shopaholics, wandelaars, cultuur- en natuurliefhebbers en fijnproevers.

Een absolute meerwaarde zijn de interviews met Leuvenaars die de gids een persoonlijke toets geven en de prachtige fotografie van Johan Van Cutsem. Je ziet duidelijk dat de foto’s gemaakt zijn door iemand die de stad (en haar inwoners) een warm hart toedraagt. Persoonlijk vind ik het erg leuk dat voor het coverbeeld gekozen werd voor een minder typisch beeld van Leuven, alhoewel, onze terrascultuur mag er natuurlijk zijn. Ook leuk zijn de drie goed beschreven wandelingen die Leuven telkens vanuit een ander perspectief belichten.

Leven in Leuven mag twee exemplaren van “Zin in Leuven – Ontdek de stad 10x anders” wegschenken. De vierde en de achtste persoon die ons via het contactformulier de naam van de stichter van Imec doorsturen, mogen deze schitterende gids in de boekenkast zetten.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “[recensie] Zin in Leuven – nieuwe stadsgids van Lore Callens”

Paul Stuyck
(on oktober 27th, 2011 at 14:29)

De sticher van Imec is Roger baron Van Overstraeten.