“De Vloek van Osama” met Rudi Vranckx

Een gesprek met journalist en Midden-Oostenkenner Rudi Vranckx

Gastvrouw: Kris Verhaegen (Radio 1)

In De vloek van Osama beschrijft Rudi Vranckx de tien jaar die sinds 9/11 onze wereld hebben verscheurd. Hoop is vervangen door angst, vertrouwen door paranoia. De keizerlijke macht van de VS verslapt. In Irak en Pakistan heeft de westerse interventie vooral rancune gekweekt. De diepe kloof tussen het Westen en de moslimwereld: dat is de ware vloek van Osama. De Arabische revolutie heeft de kaarten opnieuw geschud. Is de vloek binnenkort opgeheven?

Rudi Vranckx is historicus. Voor het tv-journaal van de VRT volgt hij sinds vele jaren het Midden-Oosten van nabij. Zijn succesvolle boeken werden onder meer genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs en de M.J. Brusseprijs. Op Canvas loopt ook de gelijknamige reeks.
zaterdag 29 oktober 2011, 15.00 uur
30CC/Tweebronnen Auditorium
€ 5/3 voor -26 en bibliotheekleden Leuven

Boekenstand van Boekcargo. Signeersessie na het gesprek.

Tickets te verkrijgen via 016 300 900 of aan de 30CC/Ticketbalie, de Bib Leuven, Diestsestraat 49

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.