Leuven Overmorgen

Op 28 augustus 2011 lanceerden de stad Leuven en Netwerk Duurzaam Leuven de campagne ‘Leuven Overmorgen’. Het is een campagne die de Leuvenaar oproept om mee na te denken hoe we de mobiliteit, huisvesting en voedselvoorziening in onze stad in de toekomst zullen organiseren. De mening van de Leuvenaar moeten de stad en het Netwerk inspireren bij het opstellen van beleidsplannen en het realiseren van nieuwe sociale, duurzame en ruimtelijke projecten.

Enkele gelegenheden om je mening te laten horen, zijn al achter de rug. Dit staat nog op het programma:

Vandaag, zaterdag 29 oktober kan je je ideeën over de toekomst van Leuven laten tekenen door gedreven tekenaars. Je bent welkom in Tweebronnen. Je krijgt ook informatie over de campagne Leuven Overmorgen. Enkele tekeningen nemen deel aan de slottentoonstelling van de campagne in M.

Meer dan zestig vrijwilligers stelden zich al kandidaat om ambassadeur te zijn voor Leuven Overmorgen. Deze ambassadeurs nodigen vrienden en kennissen uit voor een woonkamergesprek over de toekomst van de mobiliteit, de voedselvoorziening en het wonen in Leuven. Op maandag 7 november vindt zo’n gesprek plaats om 19.30 uur in de gele zaal van Tweebronnen. Je kan er in een kleine groep en onder begeleiding van een ambassadeur discussiëren over de verschillende thema’s. Voor meer informatie over deze avond en om je in te schrijven, mail je naar overmorgen@leuven.be of bel je naar 016 27 24 06.

‘Leuven Overmorgen’ roept nog steeds verenigingen en creatievellingen op om met beelden, filmpjes, gedichten, tekeningen … aan de slag te gaan om toekomstideeën te verbeelden. Vanaf 19 december 2011 tot 12 januari 2012 worden de leukste en mooiste beeldende creaties tentoongesteld in M.

Op vrijdag 16 december is er in 30CC/Minnepoort het slotevenement van ‘Leuven Overmorgen’. De ingestuurde ideeën worden aan een breed publiek voorgesteld en teruggekoppeld aan een panel van bewoners, experts en politici.

Wil je graag je mening kwijt en deelnemen aan een activiteit? Of wil je meer weten over de verschillende thema’s? Kijk dan op www.leuven.be/leuvenovermorgen of volg de campagne op www.facebook.com/LeuvenOvermorgen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.