Playground festival in STUK & M

STUK & museum M slaan de handen in elkaar voor Playground, het kunstenfestival in Leuven dat de grens tussen podium en beeldende kunst opzoekt. Verwacht je aan verrassende applausperformances, een verhaal over een Noordpoolexpeditie, dans met een dubbelganger, hilarisch absurd theater, …

Playground is al enkele jaren het festival bij uitstek waar podiumkunsten en beeldende kunst elkaar ontmoeten. De black box van het theater en de white cube van een tentoonstelling inspireren elkaar meer dan je op het eerste zicht zou denken.

Het lijkt nochtans simpel: bij podiumprojecten gelden bepaalde parameters. Zo ben je als toeschouwer meestal immobiel, is de tijdsduur bepaald en beleef je het werk in groep. In de tentoonstellingsruimte daarentegen heb je als bezoeker een individuele ervaring, je blijft zo lang je wil en je kan het kunstwerk uit alle richtingen bekijken. Maar kunstenaars doorbreken graag de kenmerken van de eigen discipline, en dat levert vaak spannende kunst op.

Voor deze vijfde editie zet Playground een grote stap: het is niet langer enkel een ‘speelplaats’ van kunstencentrum STUK, maar ook van Museum M. Samen kunnen beide kunstenhuizen nog veel beter tonen wat er leeft in de zone tussen podiumkunsten en beeldende kunst. In Museum M loopt er een tentoonstelling en zijn er ook opvallend veel performers aan de slag. In STUK zijn er dan weer heel wat voorstellingen die concepten gebruiken die typisch zijn voor de beeldende kunst.

Playground zoekt grenzen op, ontrafelt codes en stimuleert ontmoetingen tussen verschillende kunstwerelden. En deelt dit graag met het publiek.

playgroundfestival.be: van 3 tot 6 november 2011

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.