Leuvens Klimaatforum

Het Leuvens Klimaatforum vindt dit jaar plaats op 12 november 2011, van 13.30 tot 17.30 uur in de Romaanse Poort. Dit forum is een orgelpunt van een volledige klimaatweek in Leuven: er is theater, expo, lezing, kinderactiviteiten … Het belooft een interessante doe- en denkdag te worden met lezingen, workshops, info en oefeningen voor duurzaam transport, voeding en wonen. Inschrijven op voorhand wordt aangeraden. Alle gasten worden verwelkomd met koffie en thee in de foyer van het Wagenhuys.

Het startmoment van het forum loopt van 13.30 tot 14.30 uur. Jan Turf (About Society) brengt goede redenen om een lokaal klimaatbeleid te voeren tot leven. Daarna krijgt Vanessa Torres Caceres het woord, ze werkt voor een partnerorganisatie van 11.11.11 in Peru en weet als geen ander waarom ze in Zuiden ook werken aan klimaataanpassingen. Op het einde van de namiddag gaan de bezoekers van het klimaatforum in debat met schepen Mohamed Ridouani en Peter Tom Jones, de voortrekkers van het plan voor een klimaatneutraal Leuven.

Bekijk het volledige programma op de site van het Leuvens Klimaatforum.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.