Huis van de Polyfonie in de Mariapoort

Sinds enkele dagen huist het Huis van de Polyfonie in de gerestaureerde Mariapoort van de Abdij van Park. Eind maart was de restauratie voltooid en sinds donderdag is het gebouw effectief in gebruik genomen. Het Huis van de Polyfonie is een werk van de Alamire Foundation dat onderzoek doet naar muziek in de Lage Landen. Het Huis van de Polyfonie bestaat uit een documentatiecentrum, een bibliotheek een concertzaaltje en kan ook gebruikt worden als tentoonstellingsplek.

Meer informatie:

Opening Mariapoort na restauratie

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Huis van de Polyfonie in de Mariapoort”

Sint-Janspoort en Watermolen Parkabdij open! « Leven in Leuven
(on juni 23rd, 2014 at 0:02)

[…] volledige restauratie van de abdij die over zo’n 5 jaar moet voltooid zijn. Eerder werd al de Mariapoort gerestaureerd, de Norbertuspoort, het locutorium, de daken en de bibliotheek. Vandaag wordt […]