Pur Pur

Op een zonnige zaterdag in september kuierden mijn vriend en ik door de Leuvense straten op zoek naar een plek om te lunchen. Het gezellige terras van de Pur Pur leek ons een ideale plek om onze rommelende magen tot bedaren te brengen.

Pur Pur is een gezellig, ietwat alternatief restaurant uitgevoerd in rode en oranje tinten waar een mens spontaan vrolijk van wordt. Je kan er terecht voor broodjes, wraps, snacks, smoothies en een ruim assortiment aan zelfgebrande koffie, thee, wijnen, speciale bieren en fair trade sappen. Het krijtbord aan de muur geeft een overzicht van de suggesties van de dag.

Mijn vriend en ik kozen allebei voor het uitgebreide ontbijt van 16 euro. Voor die 16 euro kregen we een lekker glaasje vonkelwijn, een koffiekoek, koffie, thee of chocolademelk, roerei met spek, brood en vers geperst fruitsap. Ideaal om een stevig basis voor de rest van de dag te leggen. Opgelet het ontbijt is enkel verkrijgbaar op zaterdag en zondag van 10 tot 14 uur.

Het ontbijt was alleszins een voltreffer. Alleen het brood had wat mij betreft verser gemogen. Een lekkere en goedkope maaltijd op een Leuvens terras, meer moet dat soms echt niet zijn.

Praktisch
Parijsstraat 23, 3000 Leuven
016 234 845
info@purpur.be
http://www.purpur.be/

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Pur Pur”

Katrien
(on januari 1st, 2012 at 19:15)

Ik kwam vroeger erg graag in de PurPur, maar de laatste tijd heb ik er allerlei vervelends aan de hand: de keuken is nog niet open, de keuken gaat sluiten, wat ik wil bestellen is uitgeput, ik moet lang wachten… Heb de indruk dat dit pas zo is sinds de heropening een tijd geleden. Jammer, ik vermijd PurPur tegenwoordig…

 
T Rex
(on januari 15th, 2012 at 11:58)

Onder de nieuwe eigenaars is PurPur veranderd van een leuk restaurant in waarschijnlijk de slechtste eetgelegenheid van Leuven en omstreken, alle grootkeukens en alma’s inbegrepen. Het enorme Fawlty Towers-gehalte van het restaurant maakt van een maaltijd hier desalniettemin een belevenis. Bonkende beats -soms van Noord-Afrikaanse origine- en heftig lampgeflikker zorgen voor de sfeer. De obers vergaten ondermeer bestek en onderleggers, kenden de kaart niet en hadden geen benul van welke -uitstekende en ongetwijfeld van de vorige eigenaars overblijvende- wijnen op de kaart stonden of van hoe men een maaltijd dient te bedienen. Het eten dan: voorverpakt en microgolfovenverwarmde maaltijden, die qua kwaliteit concurreren met een kant-en-klare maaltijd uit de supermarkt.

 
Carolien
(on januari 15th, 2012 at 23:25)

Spijtig om te horen dat deze leuke eetgelegenheid er zo op achteruit gegaan is. :-( Was vroeger nochtans echt een toffe locatie om een hapje te eten en te drinken.