Vrijkaarten te winnen voor 11e editie van het Holebifilmfestival

Voor de 11e editie breidt het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant weer uit! Naast Leuven, Landen, Halle, Aarschot en Overijse zijn er nu ook voorstellingen in Haacht en Vilvoorde.

De uitschieter van het programma is ongetwijfeld de première van de film “Judas Kiss” met Timo Descamps. Timo zal op de voorstelling aanwezig zijn, op maandag 21 november, om 20u in Kinepolis.

Tijdens de vertoning van “Noordzee Texas”, de eerste Vlaamse holebilangspeelfilm, op donderdag 17 november, komt acteur Mathias Vergels (die motorheld Gino speelt) op bezoek. Ook André Sollie, auteur van het boek waarop de film gebaseerd is, komt langs. Catherine Vuylsteke, journaliste van De Morgen, vertelt over haar documentaire “Silent Stories” op woensdag 9 november in cinema ZED. En ook dit jaar heeft het festival een toneelpremière met “Atalanta”.

Na de succesvolle kortfilmwedstrijd Holebikort vorig jaar, kon een tweede editie niet uitblijven. Met Holebikort wil het festival de productie van kortfilms met een holebithema promoten. Een selectie van de inzendingen krijg je te zien tijdens de avondvoorstelling Holebikort.

Verder valt er ook iets te beleven in de bibliotheken van de deelnemende steden en gemeentes. Daar wordt gedurende het festival de holebiliteratuur in de kijker geplaatst.

Ook bijzonder: dit jaar zijn er voor het eerst vertoningen binnen de muren van de centrale gevangenis van Leuven.

Het filmfestival is er traditiegetrouw voor iedereen: holebi of hetero, man of vrouw, jong of oud, autochtoon of allochtoon, minder valide ,…

Iedereen vindt beslist een paar films naar zijn of haar smaak. En doordat het festival in de gewone filmzalen plaatsvindt, wordt niet enkel de drempel laaggehouden, maar ook de prijs: met een Çavariapas betaal je nooit meer dan 5 € voor een filmvoorstelling. Na de voorstelling kun je met je filmticket nog een gratis drankje krijgen in één van de deelnemende cafés van Leuven.

11e Holebifilmfestival Vlaams-Brabant – van 8 tot en met 26 november 2011! Alle informatie op holebifilmfestival.be.

Leven in Leuven geeft 5 duotickets weg  voor een festivalvoorstelling naar keuze bij Kinepolis van 16 tot 25 november. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een berichtje achter te laten via ons contactformulier. De eerste vijf personen die reageren, hebben prijs.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.