De Joorzangers brengen een carnavalslied uit

‘De Joorzangers’ voorstellen hoeft wellicht niet meer. Ontstaan in 2004 met een vijftiental mannen, leden van de vriendenkringen Mannen van het Jaar, tellen zij vandaag reeds meer dan dertig zangers. Koorleider André Van de Putte (1936) zorgt ervoor dat bij de maandelijkse repetities regelmatig nieuwe liedjes worden ingestudeerd.

Er is geen gebrek aan zangmateriaal. Er bestaat heel wat moois in Groot Leuven dat ofwel gekend is, ofwel te (her)ontdekken valt. Liedjes over onze stad, over het volksleven, het gezelschap- en verenigingsleven. Volkse liedjes, luimige liedjes of liedjes met wat meer poëtische of zelfs religieuze inslag. Een muziekdoos vol schatten waarin ‘De Joorzangers’ hun gading vinden.

Met ‘BOMMA, BOMMA, BOMMA’ betrekken zij nu het carnavalgebeuren in hun repertorium.

De Leuvense carnavalsvereniging de ‘Orde van de Pietermannen’ ontstond immers uit het Verbond der Jaartallen in 1968. Dit carnavalseizoen vieren zij hun 4 x 11 of 44jarig bestaan. Het kon niet anders of ‘De Joorzangers’ zouden als geschenk voor de Pietermannen een carnavalslied uitbrengen.

Een actueel gebeuren vormde het uitgangspunt. Koorleider André Van de Putte zorgde voor de tekst op de muziek van een Braziliaanse traditional. Ter gelegenheid van de viering van 4 x 11 jaar van de ‘Orde van de Pietermannen op zondag 6 november 2011 in de voorzaal van het stadhuis werd de Leuvense carnavalskraker 2011/2012 officieel voorgesteld.

Beluister hier het carnavalsnummer van de Joorzangers.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.