40ste Vrouwendag op 11 november in Leuven

Op 11 november 2011 is Leuven gaststad voor de Vrouwendag, een organisatie van het Vrouwen Overleg Komitee (VOK), de stad Leuven, de provincie Vlaams-Brabant en een Leuvens ‘vrouwendagplatform’. ‘Geweld tegen vrouwen’ is het centrale thema. Om 11.00 uur maakt het VOK haar eisen en voorstellen omtrent de bestrijding van verkrachting en partnergeweld bekend.

Geweld is voor veel vrouwen een harde realiteit. Daarom kan de Vrouwendag, ook na 40 jaar, niet om het thema heen. Of het nu gaat om geweld in familiale kring, seksuele intimidatie op het werk of verkrachting van vrouwen in oorlog, geweld tegen vrouwen is geen individueel probleem of een kwestie van toeval. Geweld tegen vrouwen komt overal voor, in alle lagen van de bevolking en in alle culturen. Geweld tegen vrouwen houdt verband met ongelijke machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen.

Voorstelling eisenpakket
Het Vrouwen Overleg Komitee (VOK) pleit voor een cultuuroverschrijdende aanpak waarin de mensenrechten centraal staan. Ongelijke man/vrouw-verhoudingen en stereotiepe denkbeelden over mannelijkheid en vrouwelijkheid wegwerken, maar ook racisme en sociale ongelijkheid bestrijden, maken deel uit van een adequate strategie. Een meer gelijke samenleving leidt tot minder geweld en meer geluk.

Op de Vrouwendag presenteert het Vrouwen Overleg Komitee een concreet eisenpakket met voorstellen voor een betere aanpak van verkrachting en partnergeweld. Dat gebeurt tijdens een persconferentie om 11.00 uur in 30CC/stadsschouwburg.

Praktisch
De Vrouwendag vindt plaats op 11 november van 10.30 tot 19.00 uur op drie locaties: 30CC/stadsschouwburg (Bondgenotenlaan 21), Bib Tweebronnen (Diestsestraat 49) en Museum M (L. Vanderkelenstraat 28).
Inkom: 7 euro (5 euro met korting).
Kinderanimatie voor kinderen van 3 tot 10 jaar in Museum M.
http://www.vrouwendag.be/
Bekijk de flyer.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.