fABULEUS bewerkt Speeldrift

Binnenkort gaat de langverwachte bewerking van ‘Speeldrift’ in première. Op 17, 18 en 19 november om 20u in het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK). Op de scène? 4 jongeren en 1 professionele acteur.

Na de gesmaakte bewerking van ‘Ik ben geen racist’ van Per Nilsson, gaan Ruth Mellaerts en Dirk De Lathauwer opnieuw aan de slag met een actuele roman. ‘Speeldrift’, van de jonge duitse schrijfster Juli Zeh, is een spannend verhaal over één van de belangrijkste vragen van deze tijd: wie bepaalt welke normen en waarden van belang zijn en hoe weten we wat goed is en wat slecht? Over tienernihilisme en speltheorie, leeuwen en kamelen, winnaars en verliezers.

De theaterbewerking (de eerste in het Nederlandse taalgebied) van deze intellectueel uitdagende roman wordt door de jonge dramaturge Ruth Mellaerts, samen met artistiek leider Dirk De Lathauwer en Braakland/ZheBilding muzikant Ephraïm Cielen vertaalt naar snoeihard punkrocktheater.

Op 17, 18 en 19 november om 20.00 in OPEK, Leuven. De productie wordt hernomen in oktober/december 2012.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.