Feestelijke heropening bibliotheekfiliaal Kessel-Lo

Het bibliotheekfiliaal van Kessel-Lo is zo goed als nieuw. Het filiaal liep zware schade op na de zomerstorm van 18 augustus. Ingrijpende herstellingswerken drongen zich op. Maandag 7 november nodigde de bib gebruikers en buurtbewoners uit voor de plechtige heropening.

Het noodweer zette het filiaal in een mum van tijd blank. Het kamerbreed tapijt werd volledig vernield en ook de muren raakten beschadigd. Vrij snel was duidelijk dat een likje verf en een nieuw tapijt geen soelaas zouden bieden. De stad Leuven besliste daarom om de bibliotheek wat langer gesloten te houden en de nodige infrastructuurwerken meteen uit te voeren.

De bib bleef uiteindelijk 82 dagen gesloten voor het publiek. Dat is lang, maar het was noodzakelijk,” legt schepen van cultuur Denise Vandevoort uit. “We hebben de tijd genomen om de bibliotheek volledig te strippen en nadien terug in te richten op een aangename en klantvriendelijke manier. De dienst data- en facilitair beheer werkte koortsachtig verder om de vooropgestelde deadline te halen, geruggensteund door de vele bibliotheekmedewerkers en -sympathisanten. We willen hen dan ook uitdrukkelijk bedanken voor de geleverde inspanning.

Gebruikers die voor het eerst terugkeren, zullen de oude bibliotheek maar met moeite herkennen. “De bibliotheek maakte van de gelegenheid gebruik om ook de plaatsing van de werken te optimaliseren,” zegt hoofdbibliothecaris Danie Desadeleer. “We tekenden een nieuw grondplan uit waarbij er ruimte gemaakt werd voor een gloednieuwe leeszaal. Het is een extra service die we graag bieden aan de gebruikers van Kessel-Lo en een manier om hen te bedanken voor hun geduld. Gelukkig heeft de stad enkele bibliotheken op haar grondgebied en stonden de lezers nooit echt in de kou.

Kers op de taart van de hernieuwde bibliotheek is de muurschildering van de Kesselse kunstenaar en striptekenaar Bart Schoofs, wiens werken ook kunnen ontleend worden in het filiaal.

De bibliotheek hervat de gewone openingstijden vanaf dinsdag 8 november, de Spelotheek heropent op zaterdag 12 november. Meer informatie vind je op www.leuven.be/bibliotheek.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.