Azari & III in Het Depot – een verslag

Afgelopen woensdag was het weer een editie van daFunk in Het Depot. daFunk had Raoul Belmans, Azari & III en resident Mophisto uitgenodigd om Leuvenaars en sympathisanten muzikaal te bevredigen.

Raoul Belmans mocht de zaal opwarmen vanuit de bar van Het Depot (what’s up with that?). Hij gebruikte hiervoor een lekkere funk-disco-house sound, iets wat ons deed vermoeden dat die muziek tegenwoordig te weinig aandacht krijgt. Maar goed, ik wijk af. Raoul kreeg de bar opgewarmd en het publiek net op tijd in de concertzaal.

De viertallige delegatie uit Toronto bleek maar met drie op het podium van Het Depot te staan. Blijkbaar was één van de zangers van Azari & III in de problemen gekomen met één van zijn ogen en moest hij veel rusten. De intro van hun concert bestaat uit een demonstratie van wat hun instrumenten kunnen wat betreft industriële soundscapes maken. Het deed me wat denken aan de intro van de nieuwe live-set van Plastikman. Een beetje toch.

Na de intro: het echte werk. Voor Azari & III was dat afgelopen woensdag één van hun eerste hits: Hungry For The Power. Het echte werk van Azari & III, dat is geïnspireerd op de early, eighties house. Ze nemen de klanken en apparatuur van toen als bouwstenen en gooien daar wat hedendaagse productietechnieken bij. Ferm!

De overgebleven zanger bleek een podiumbeest te zijn, wat wel handig was om het mijn inziens niet zo sterke Manic toch overtuigend te brengen. Ook Reckless With Your Love, in België dikwijls gecoverd door Lady Lynn, werd super gebracht. Afgesloten werd met Into The Night.

Wat mij betreft mocht de gig van Azari & III gerust nog eens zo lang duren. Hopelijk herstelt hun tweede zanger vlot, en duurt het niet te lang vooraleer ze terugkeren.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.