Klimaatneutrale Veto

Het Leuvense Studentenweekblad Veto is met zijn oplage van 9000 exemplaren een aanzienlijke CO2-producent. Als uitloper van de Leuvense Klimaatweek gaan ze dan ook over tot actie. Een week lang verschijnt Veto enkel online, via de site en in pdf-formaat. De uitgespaarde drukkosten worden integraal doorgestort naar Rainforest Rescue.

Deze week sloegen verschillende geledingen van de Leuvense culturele sector de handen in elkaar rond ecologie en duurzaamheid. Aandacht voor het klimaat, zonder daar flauw of geitenwollensokkerig over te willen doen. Een boodschap waar ook Veto achter staat. “Natuurlijk maakt één klimaatneutraal Vetonummer het verschil niet, maar door een week online uit te komen geven we een duidelijk signaal. We willen dat signaal versterken door onze uitgespaarde drukkosten integraal aan Rainforest Rescue te schenken.”, stelt Pieter Haeck, hoofdredacteur van Veto.

Rainforest Rescue is een vzw die zich sinds 1998 bezig houdt met de bescherming en heraanplanting van het regenwoud over de wereld.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.