Sushi Palace

De Japanse specialiteiten sushi en sashimi zijn bezig de wereld te veroveren. En dat geldt bijgevolg ook voor Leuven waar de sushirestaurants de laatste twee jaar aan een heuse veroveringstocht van de binnenstad begonnen zijn.

Reden te meer om het Leuvense filiaal van de Sushi Palace keten een keertje uit te testen. Wie voor de deur staat, zou het niet zeggen, maar Sushi Palace in de Tiensestraat is een heel ruim, zij het ietwat donker restaurant met twee grote togen: eentje voor de drank en eentje waar de sushi gemaakt wordt. Het interieur is sober, maar stemmig ingericht met lampen in rieten korven. Er zijn kinderstoelen voorhanden, dus gezinnen met kinderen zijn hier zeker welkom. Zoals elk sushi restaurant in Leuven, biedt Sushi Palace ook de mogelijkheid om sushi af te halen.

De bediening was erg vriendelijk en we kregen een mandje met mini-kroepoek voorgeschoteld om de eerste honger te stillen. Terwijl we van een glaasje cava (niet Japans, maar wel lekker!) nipten, bestudeerden we de kaart. Op de menukaart vonden we de klassiekers terug: een ruim aanbod aan à la carte rolls, sashimi en nigiri, maki, hand rolls en enkele combo’s. Mensen die graag iets warms eten of niet zo’n fan zijn van rauwe vis, kunnen curry’s, pad thai of teriyaki bestellen.

We besloten ons te laten verrassen en bestelden de Mix sushi combo voor twee personen. Na een niet al te lange wachttijd kregen we een heuse sushiboot gepresenteerd. De sushi was ok, maar naar mijn smaak zaten er te veel sushirollen met mayonaise en crispy (gefrituurde) dingen tussen. Ik hou mijn sushi liever zo puur mogelijk en mayonaise past daar voor mij niet bij, maar goed, we gaven dit niet aan bij het bestellen en ik denk dat er veel mensen zijn die hier wel van houden. De sushirolletjes waren iets minder perfect rond dan in de Inari of de Sakura, op dit vlak ontbreekt het de kok waarschijnlijk nog aan een beetje oefening. En naar mijn smaak viel de tonijn wat tegen: hij was niet botermals, zoals dat hoort.

Na het afsluiten van de maaltijd kregen we een thee of frisdrank van het huis aangeboden. Een leuke geste.

Al bij al aten we niet slecht in de Sushi Palace, maar het is zeker niet de beste sushizaak in Leuven, wat mij betreft. In totaal kostte deze maaltijd ons (dranken inbegrepen) 60.50 euro.

Praktisch
Sushi Palace Leuven
Tiensestraat 90, 3000 Leuven
016 22 40 77
sushipalaceleuven@gmail.com
http://www.sushipalace.be/

Onze keuze
Mix sushi combo voor twee personen (48 stuks)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.