Sinterklaas op bezoek in de Diestsestraat

Op zaterdag 19 november bezoekt Sinterklaas de Diestsestraat te Leuven.

Sinterklaas heeft tijdelijk onderdak gevonden in het mooiste huis van Leuven. Maar zaterdag 19 november rondom 13 uur wordt hij feestelijk afgehaald aan het Stadhuis. Samen met een afvaardiging van het stadsbestuur en al zijn zwarte pieten vertrekt hij voor een bezoek aan zijn vrienden uit de Diestsestraat. Een traditie die hij nu al jaren onderhoudt en ook gedurende zijn verblijf in de stad wenst verder te zetten.

In de Diestsestraat wordt hij verwacht rondom 14.00 uur aan het podium van Inno Galleria waar zijn zwarte pieten een fijne show ten beste geven voor alle Leuvense kinderen. Nadien ontvangt hij de braafsten op zijn troon in Inno Galleria.

De zwarte pieten blijven gedurende de ganse namiddag feest vieren in de Diestsestraat en om 17.30 uur vertrekken ze terug naar het mooie Huis van Sinterklaas op de Grote Markt.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.