De Sint in Leuven

Morgen komt de Sint aan in Leuven en neemt 3 weken zijn intrek in het stadhuis.

Op woensdag 16 november is het zover. Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen na een eerste halte in Antwerpen aan in Leuven. Om 14.00 uur meert de pakjesboot aan in de Vaart in Leuven. Nadat
iedereen is uitgeladen, gaan de Sint en zijn gevolg begeleid door een muzikale Pietenband in een grote stoet naar de Grote Markt, waar het Sinterklaashuis staat.

Toeschouwers kunnen Sinterklaas opwachten rond het havenhuis of langs de weg. De straten van het parcours waar de Sint langskomt op 16 november:
Zeilstraat – Vaartkom – Vaartstraat – Diestsestraat – Martelarenplein – Bondgenotenlaan – Vanderkelenstraat – Diestsestraat – Margarethaplein – M. Delayensplein – Oude Mechelsestraat – Grote Markt

Om 16.00 uur start op de Grote Markt een spetterende Pietenshow. Daarna wordt het mooiste gotische stadhuis van België officieel, en dit tot 6 december, het Sinterklaashuis.

Tussen 17 november en 5 december 2011 verwelkomen Sinterklaas en zijn zwarte pieten gedurende 17 dagen en dit gedurende 9 uren per dag alle kinderen in dit unieke Sinterklaashuis. In gezinsverband, met de klas of met de jeugdbeweging kan iedereen op belevenisbezoek. Slechtweervandaag is ook van de partij, en logeert in een speciale stal vlak voor het stadhuis.

Wat valt er zoal te beleven in het Sinterklaashuis?
Dansen met de Danspiet, op een drafje over de daken leren lopen met de Turnpiet, met de Speelgoedprofessor op bezoek in de speelgoedcontrolekamer, met de Pietenjuf leren over Sinterklaas in de Pietenklas, de slaapkamer van de Sint en de Pieten bezoeken, Sinterklaaslekkers ophalen bij de Snoepjespiet,… Tussentoneeltjes maken er een levendig interactief huis van. En als klap op de vuurpijl uiteraard een bezoekje bij Sinterklaas zelf!

Dit onvergetelijke bezoek aan dit Sinterklaashuis duurt 1u20min, en kost slechts 5 euro voor Leuvenaars, 10 euro voor niet-Leuvenaars. Op maandag 21 en 28 november werkt Sinterklaas extra hard aan de voorbereiding van 6 december. Sinterklaas ontvangt deze dagen geen bezoek.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.