Verdien 200 euro door over kunst te praten

Waarom moet ik hedendaagse kunst waarderen? Waarom wordt de kunst die ik mooi vind niet getoond op tentoonstellingen of in theaterzalen? Kan ik als kijker zelf bepalen wat ik kunst vind of wordt dat bepaald door een clubje van ingewijden? Wat maakt het ene tot een kunstwerk en het andere niet? Moet kunst voor iedereen toegankelijk zijn? Moet ik eerst een bepaalde kennis verwerven om er iets van te begrijpen en er iets over te kunnen of mogen zeggen? Wat zijn de criteria en wat is de taal om over kunst te spreken?

Voor haar nieuw werk Untitled (Leuven) gaat kunstenaar Sarah Vanhee op zoek naar een 15tal inwoners van Leuven die zichzelf eigenaar van een kunstwerk noemen en die bereid zijn dit kunstwerk bij hun thuis te laten zien aan een beperkt publiek van Stuk. Het kunstwerk kan vanalles zijn: een antiek stuk, een foto, een muziekstuk, een schilderij of beeldhouwwerk, het mag veel of weinig kosten, echt of vals zijn, oud of nieuw… Zolang één van de bewoners van het huis het maar kunst noemt. Tijdens het Artefact Festival in Leuven (14 tot 23 februari 2011) zullen (hedendaagse) kunstliefhebbers niet enkel de tentoonstelling in Stuk kunnen bezoeken, maar ook het werk in de omringende huizen van diverse Leuvenaars.

Woon je in de binnenring van Leuven en ben je geïnteresseerd om met jouw kunstwerk deel te nemen aan Untitled (Leuven)? Of ken je iemand anders? Mail untitledleuven@gmail.com of bel (016 302 303). Voor deelname aan dit project is een vergoeding van 200 euro voorzien.

Meer info op meetyouatuntitled.wordpress.com.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.