Park Inn Leuven opent de deuren

Dit verslag werd live geschreven vanuit één van de splinternieuwe hotelkamers van hotel Park Inn, gelegen in de nieuwe gebouwen van de Kop van Kessel-Lo.

Het onthaal in hotel Park Inn is erg vriendelijk, zij het dat het personeel aan het onthaal duidelijk een beetje zenuwachtig is. Begrijpelijk, de allereerste nacht dat een hotel effectief klanten over de vloer krijgt, kan er vanalles misgaan. Het inchecken verloopt vlotjes. Enkel wanneer het personeel onze credit card probeert in te lezen, hapert er wat. Eén van de systemen laat het afweten. Kinderziektes die hopelijk snel opgelost zijn.

Het is duidelijk dat Park Inn op een internationaal publiek mikt. We werden allereerst in het Engels verwelkomd en zowel de website als de folders zijn enkel in het Engels opgesteld. De menukaart in het restaurant RGB is gelukkig wel tweetalig, al steekt bij mijn vriend de Engelse versie voor de Nederlandse versie.

De lobby is een prachtige ruimte met een mooie bar en comfortabele zeteltjes in alle kleuren van de regenboog, stijlvol modern maar toch gezellig. Het kunstwerk dat de lobby domineert, is gemaakt van treinsporen, heel erg toepasselijk voor een hotel op deze locatie. De makkelijkste manier om het Park Inn hotel te bereiken vanuit Leuven is trouwens via de glazen brug over de sporen. Neem de lift op spoor één vlakbij het seinhuis en je komt vanzelf bij de ingang van de Park Inn.

Nadat we onze keycard in ontvangst genomen hebben, stappen we de lift in naar de zevende verdieping. De lift en de gangen dragen de typisch geur van verse verf en nieuw tapijt. Leuk om te weten dat je bij de iets meer dan dertig allereerste gasten hoort die in dit hotel zullen overnachten.

We inspecteren onze kamer grondig. De kamer is modern en erg netjes. Het bed is comfortabel, er is een grote inloopdouche, een apart toilet, een tv en voldoende ruimte om de valiezen achter te laten. Een aparte kast om kledij op te bergen ontbreekt echter en na een grondige speurtocht blijkt ook dat er nergens een koelkast te vinden is. Een gemis, vind ik persoonlijk. Niet dat ik sta op een minibar in de kamer, maar een flesje water koud zetten, moet toch kunnen.

Het uitzicht vanaf de zevende verdieping is alvast spectaculair. We kijken uit op de sporen en de overkapping van Leuven station. A room with a view, indeed. Alleen jammer dat in de prijs van 139 euro (voor een standaard kamer zonder ontbijt) geen wifi is inbegrepen. Wie gebruik wil maken van wifi op de kamer betaalt 7,90 euro extra, per toestel (je smartphone en je laptop tegelijkertijd wifi laten gebruiken is dus onmogelijk). Onbegrijpelijk voor een hotel dat zich duidelijk vooral op zakenlieden richt. Waarom niet gewoon de wifi aanbieden als een standaard service? Hoeveel zakenlieden reizen er tegenwoordig nog zonder laptop?

Enkele detailopmerkingen: zoals bij de meeste moderne hotels moet je je keycard in een gleuf vlakbij de deur steken om de elektriciteit in te schakelen. Wanneer je de keycard uit de gleuf verwijdert, wordt de elektriciteit meteen uitgezet. Het zou handiger zijn als de toestellen en de verlichting in de kamer nog een minuut aan zouden blijven. Kwestie van niet opeens in het pikkedonker te staan. En onze laptop paste niet de safe die zogezegd op laptopmaat gemaakt is. De gsm-ontvangst in het gebouw liet trouwens ook te wensen over, al was het niet duidelijk waaraan dit lag.

Park Inn Hotel heeft alle troeven in handen om een uitstekend business hotel te worden, alleen nog zorgen voor free wifi. ;-)

Opening Park Inn Leuven - 17 november 2011

Opening Park Inn Leuven - 17 november 2011

Opening Park Inn Leuven - 17 november 2011

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Park Inn Leuven opent de deuren”

Leen
(on november 21st, 2011 at 11:54)

Geduchte concurrent voor de reeds bestaande zakenhotels! Ziet er alleszins heel mooi uit daar!