Grafisch geweld in leuven

Voor zijn volgende expositie plaatst Haute Cuisine fotografen een rij naar achter. Zij maken plaats voor de grafische talenten van ons land: Kris Trappeniers, Elzo Durt, Jangojim, Klaas Van der Linden en Des.this. Zij gaan elk met geheel hun eigen stijl de strijd aan. Dit grafisch ‘geweld’ presenteert sinds 19 november met enige trots hun werk in de Haute Cuisine Store in Leuven.

Kris Trappeniers studeerde kunstgeschiedenis en reclamekunst aan de academie van Leuven. Hij concentreert zich voornamelijk op het werken met papercuts dit doet hij op een veelzijdige en experimentele manier. Kris laat zich inspireren door de traditionele Japanese papercuts. Stencil en papercut ontwerp is gebaseerd op kleine ingewikkelde tekeningen in inkt. Vaak wordt het stencil maar één keer gebruikt. Achteraf wordt het gekleurd en veranderd in een decoratief kunstwerk op zich. Deze cyclus dwingt de kunstenaar om continu te komen met nieuwe ontwerpen en opnieuw uit te voeren doorheen de cyclus. Het proces van tekening tot volbracht werk is volledig analoog, zonder het gebruik van software of fotofilters.

Elzo Durt is geen muzikant, maar is toch zeker een genie op het gebied van sampling. Hij graaft in het verleden, heden en toekomst. Hij mixt foto’s, afbeeldingen, visuals en stijlen. Elzo sampelt foto’s en zet ze in hun eigen omgeving. Een mengsel van pop art, surrealisme, komische stijlen en de psychedelische kunst van de jaren 60 en 70. Een mengsel dat meer dan alleen het aansluiten van tijden en leeftijden bereikt.

Jangojim is een 26-jarige illustrator/striptekenaar uit Antwerpen. Door middel van zijn werk probeert hij zijn verblijf op aarde de moeite waard te maken. Hij tekent vooral omdat het mensen doet lachen en dat maakt hem een gelukkig man. Daarnaast gaat zijn interesse uit naar fotografie, 50’s B-films, speelgoed robots, 20’s jazz muziek, en zo veel meer.

22-jarige kunstenaar Klaas Van der Linden uit Zwalm ontwikkelde een eigen stijl in graffiti. In Sint-Lucas volgde hij de humaniora en later een Master in Vrije Grafiek. Portretten maken smaakt Klaas Van der Linden enorm. Hij houdt ervan om naar mensen te kijken, op straat of op de tram. Al helemaal als er een hoek af is: de typerende neus van een alcoholist, een blauw oog, … . Zijn wereld is de nacht: mensen die ’ s nachts werken, slapende mensen, donkere vlakken.

Ondertussen is de inkt al lang opgedroogd, de penselen zijn hard, de stiften en potloden zijn uitgerookt en de printer trekt zijn laatste baantjes. De strijd is gestreden en het resultaat mag eindelijk getoond worden.

Plaats van delict is het oude Marie Thumas gebouw (Kolonel Begaultlaan 15). De tentoonstelling startte zaterdag 19 november en loopt nog elk weekend t.e.m. 18 december tussen 14u en 19u.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.