Tweede editie van Wintertijd

De tweede editie van Wintertijd start op 9 december met de opening van de Kerststal en de Kerstmarkt en eindigt op 7 januari met de nieuwjaarsreceptie voor de Leuvenaars. Op de Grote Markt zal een nostalgische sfeer hangen met de authentieke kermismolens die vorig jaar jong en oud plezier bezorgden.

Tijdens Wintertijd staan de deuren van het stadhuis open. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er begeleide bezoeken in het stadhuis, afgerond met een intiem kamerconcert gespeeld door studenten van het
Lemmensinstituut. Het concert vindt plaats in de kleine gotische zaal, een plek waar het schilderij ‘de rechtvaardige rechter’ van Dirk Bouts hangt en een plek waar weinig Leuvenaars al geweest zijn. Vorig jaar bezochten meer dan 700 bezoekers het stadhuis, daarom koop je beter tijdig een ticket bij Toerisme Leuven (5 euro, concert inbegrepen).

Nieuw dit jaar zijn de winterwandelingen van Toerisme Leuven. Op vrijdag, zaterdag en zondag bij valavond neemt een stadsgids je mee op een winterse tocht langs rustige hoekjes van de stad. De gids vertelt over feesten van vroeger en nu, over de traditie van kerstbieren en laat je kennismaken met huiveringwekkende legendes. De wandeling eindigt in het café De Blauwe Schuit bij een lekker en uniek Leuvens kerstbier van Brouwerij De Vlier (5 euro, kerstbier inbegrepen).

Ook nieuw zijn de winterconcerten in de Leuvense abdijen. In de Keizersberg abdij is er De Dag Van La Petite Bande. De abdij van Vlierbeek herbergt het Vlaams radiokoor en het knapenkoor In Dulci Jubilo voor stemmige koormuziek. En tijdens de concerten van het Lemmensinstituut zing je kerstliederen mee uit volle borst in de Sint Geertruikerk.

De mannen van ’70 zullen het Groot Begijnhof feeëriek met kaarsen verlichten. De opbrengst van de kaarsenverkoop gaat naar Music for Life.

Er is meer: kerstshoppen op zondag 11 en 18 december, de Eindejaarscorrida, een stadswandeling van de wandelclub WSP doorheen de stad, Leuven Countdown, de sleebaan op de Oude Markt, … Het ziet ernaar uit dat de koude eindejaarsperiode erg gezellig wordt dit jaar.

Het gedetailleerde programma vind je op www.leuven.be/vrije-tijd/wintertijd/

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.