Programma Cinema ZED in december

Honderden kortfilms, de winnaar van Juryprijs DOCVILLE 2011, de allerbeste recente releases, een filmklassieker voor jong en oud en een thematische reeks over het bedrijvige leven in de coulissen van de politieke arena.

De eerste week van het programma van Cinema ZED in december staat traditioneel helemaal in het teken van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven, dat van 3 tot en met 10 december heel het STUKgebouw inpalmt. In Cinema ZED wordt het merendeel van de Europese competitie (Europe in Shorts) vertoond, daarnaast kan je in ZED ook kennismaken met het volledige kortfilmoeuvre van Nicolas Provost, die artist in focus is op het IKL. Op woensdag 3 december komt de andere artist in focus, de Hollandse filmkunstenaar Rosto zijn nieuwste film, The Monster of Nix, in ZED voorstellen aan het publiek. Dit en veel meer tijdens IKL, voor het volledige programma check www.kortfilmfestival.be.

Wat er zich écht afspeelt in de coulissen van de politieke arena, is moeilijk te achterhalen maar het politieke gebeuren inspireert en intrigeert heel wat filmmakers. Cinema ZED bracht 4 titels samen in de thematische reeks The Powers That Be. ‘The Ides of March’ schetst een grimmig beeld achter de schermen van de Amerikaanse politiek, ‘L’Exercice de l’état’ doet hetzelfde met de Franse. Documentairemaker Pascal Poissonnier portretteerde in ‘No Comment’ het bizarre spel tussen pers en politiek tijdens de turbulente regeringsonderhandelingen en ‘In The Loop’ tot slot, bekijkt de Britse politiek door een satirische bril.

In de reeks DOCVILLE on tour is het deze maand de beurt aan Marwencol, de winnaar van de Juryprijs voor Beste Buitenlandse documentaire op DOCVILLE 2011. Daarnaast selecteerde ZED de beste recente releases met onder meer The Artist en het fenomenale Attenberg, beide voor het eerst in Leuven.

Tijdens de kerstvakantie drijft Cinema ZED de jeugdprogrammatie een beetje op en kan je bijna iedere dag terecht in ZED voor de betere jeugdfilm. Zo zal jong en oud zal kunnen genieten van Waterschapsheuvel, beter bekend als Watership Down, de meesterlijke verfilming van het gelijknamige boek van Richard Adams.

Meer informatie over deze en de andere films uit het programma van Cinema ZED kan je vinden op de ZED-website www.cinemazed.be. De folder van december 2011 kan je integraal downloaden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.